Politie Brussel: "Paarden zijn niet zomaar ingezet"

Politie Brussel: "Paarden zijn niet zomaar ingezet"

Bij de uit-de-hand-gelopen festiviteiten in Brussel gisteren, raakte een persoon gewond nadat zij geraakt werd door een politiepaard. Video's deden massaal de ronde. De Brusselse politie heeft nu op die feiten gereageerd. 

De federale politie kan geen reactie geven op de specifieke beelden. Ze wil eerst bekijken wat er voor en na de beelden precies is gebeurd. "De cavalerie viel gisteren onder de leiding van de politiezone Brussel/Hoofdstad Elsene. De diensten worden ingezet volgens de richtlijnen van de leidinggevende officier ter plaatse", reageert Carla Christiaens van de federale politie.

"De cavalerie wordt pas ingezet als de politie wordt aangevallen of bekogeld", Carla Christians van de federale politie

Volgens Christiaens werd de cavalerie in eerste instantie ingezet om "vanuit een verheven positie de mensen aan te spreken en te vragen om het park te verlaten. Maar zoals u gezien heeft, heeft dat weinig opgeleverd." Volgens Christiaens worden ruiters te paard vervolgens pas echt ingezet wanneer de eenheden te voet worden aangevallen of bekogeld. Ze werden ook gebruikt om te voorkomen dat de menigte zich hergroepeerde (...) Voooraleer we tussenbeide komen, gaat er een heel verhaal aan vooraf. De inzet van geweld is sterk geregeld, dus dit is niet zomaar gebeurd."

Bron: VRT