Olivier en Nicola Philippaerts maken een tussentijdse balans op

Olivier en Nicola Philippaerts maken een tussentijdse balans op
“The Philippaerts Twins” zijn al enkele weken actief in Spruce Meadows. Beide broers lieten al meermaals goede resultaten optekenen. Zo eindigde Olivier Philippaerts afgelopen weekend met H&M Armstrong v/d Kapel Z op de derde plaats in de GP van de Canada One. Enkele dagen eerder eindigde Nicola Philippaerts met H&M Challenge v/d Begijnakker Z op de tweede plaats in een 1.50m wedstrijd.

“We zijn nu drie weken in Calgary en ik voel dat de vorm van de paarden in stijgende lijn zit” zegt Olivier Philippaerts. “ We zijn er dagelijks zeer intens mee bezig, nog meer dan thuis, en dat merk je. De stijgende vorm van Armstrong is het beste bewijs. De voorbije twee weken eindigden we twee keer in de top 10 en afgelopen weekend derde in de GP. Maar ook Cabrio en Game Boy D 10 groeien naar hun beste niveau. Ik ben zeer tevreden, het gaat de goede richting uit. Ik hoop dat we de volgende weken nog kunnen verbeteren zodat we ons bij thuiskomst nog eens kunnen tonen met het oog op het EK in augustus. Ik hoop binnenkort deel te nemen aan de meeting in Hickstead. Mijn ambitie is om deel uit te maken van de Belgische ploeg en dat we in Aken ons kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio. ”

Nicola Philippaerts eindigde afgelopen weekend tweede met H&M Challenge v/d Begijnakker Z en vierde met Bisquet Balou C. In de GP van de Canada One haalde Nicola de top 10.

“ De eerste twee weken ging het wat stroever maar nu begint het te vlotten ” zegt Nicola Philippaerts. “ We maken dagelijks progressie en daar ben ik zeer tevreden mee. Nu moeten de details aangepakt worden en moeten de kleine, vaak ongelukkige en soms vermijdbare foutjes er nog uit. We hebben nog enkele weken om naar onze beste vorm te groeien. ”

Sinds gisteren wordt er opnieuw gesprongen in Calgary maar de voorbije twee dagen was het tijd voor ontspanning.

“ Maandag gingen we met zijn allen raften ” zegt Olivier Philippaerts. “ Het was een geweldige ervaring. ”
Nicola Philippaerts ging enkele keren overboord. “ Op kalm water was er geen probleem maar we werden ook geconfronteerd met wild water, van een iets ander allooi dan een wildwaterbaan bij ons. Het is werken om met zijn allen aan de finish te komen maar het schept een band en het is een bijzonder avontuur. ”