Léna Leonard: "Tot mijn 18 jaar naar school gaan en nadien voor een grote stal rijden"

Léna Leonard: "Tot mijn 18 jaar naar school gaan en nadien voor een grote stal  rijden"
In Neeroeteren vond enkele weken geleden het Belgisch Kampioenschap voor scholieren, junioren, pony's en young riders plaats. Bij de scholieren was het de 13-jarige Léna Leonard die de titel op haar naam schreef. Voor deze gouden medaille kon ze rekenen op haar BWP merrie Gloria vh Kluizebos (v. Contact vd Heffinck). Voor Equnews maakte Léna graag een beetje tijd vrij om een paar vraagjes te beantwoorden.

lena leonard gloria vh kluizebos bk 16 1Hoe heb je je voorbereid op dit Belgisch kampioenschap?
Tijdens het winterseizoen heb ik een rustig trainings programma gevolgd. Daarna heb ik met mijn trainer aan het begin van het seizoen de focus gelegd op de CSI van Lier en Bonheiden, waar ik 4de en 6de werd in de grote prijs. Voor het Belgisch Kampioenschap heb ik ook nog een 1m30-rubriek van de Gouden Laars meegereden.

Had je op voorhand durven dromen dat je de nieuwe Belgische kampioene zou worden?
Ja, toch wel. Vorig jaar werd in al 2de op het BK, en mijn doel voor dit jaar was om dat resultaat nog te verbeteren. Dat is me dan ook gelukt, en daar ben ik heel blij om.

Je bent nog aan het begin van je paardencarrière, ben je al aan het denken om aan de volgende kampioenschappen ook deel te nemen?
Ja natuurlijk! Ik ga hard werken in de hoop dat ik volgend jaar het BK voor juniors kan meerijden. Met een 2de plaats vorig jaar en goud op dit BK heb ik heel gemotiveerd om aan nog meer te presteren.

lena leonard bk 16 1Door wie word je getraind?
Ik word momenteel getraind door Grant Wilson, een ruiter uit Nieuw-Zeeland. Dankzij hem heb ik de laatste tijd zo'n mooie prestaties neergezet, met als kers op de taart deze gouden medaille natuurlijk. Ik word ook gesponsord door Ikonic en Samshield, waar ik ook heel dankbaar voor ben.

Is er een bepaalde wedstrijd waar je ooit graag zou willen rijden, en meer bepaald winnen?
Mijn droom is om een top prestatie te presteren op het Europees Kampioenschap! Daar ligt momenteel alle focus op, en ik heb er al heel veel zin in.

lena leonard gloria vh kluizebos bk 16 3Hoe zal de rest van het zomerseizoen eruit zien?
Gloria en ik gaan nog een paar CSI's en CSIO's rijden, om zo verder naar het EK toe te werken.

Waar hoop je over 5 jaar te staan in de paardensport?
Ik moet van mijn ouders verplicht naar school blijven gaan tot ik 18 jaar oud ben. Daarna zou ik graag voor een topstal gaan werken om zo paarden op hoog niveau uit te brengen. Ik droom van een toekomst in de paardenwereld.