Jorinde Verwimp wint in Zandhoven. Helena Theeuwes beste Belgische bij ponies.

Jorinde Verwimp wint in Zandhoven. Helena Theeuwes beste Belgische bij ponies.

In Zandhoven staat deze week de internationale dressuur wedstrijd op het programma. Vandaag wist alvast Jorinde Verwimp het Belgisch volkslied te laten klinken na afloop van de CDI3* Medium Tour. Bij de pony-combinaties wist Helena Theeuwes het beste Belgische resultaat neer te zetten.

Verwimp nam in de CDI3* Medium Tour een ruime voorsprong op de concurrentie en werd daarbij bijna unaniem op één geplaatst. Enkel Anne Prain (FRA) smaakte de proef van Sam Verheyden meer. Met Charmer (Charmeur) haalde Verwimp de eindzege met 71,030%.

De Duitse amazone Lena Waldmann volgde met Grey Flanell (I.P.S. Gribaldi) op de tweede plaats met 68,882%. Belg, Sam Verheyden vervolledigde de top drie in het zadel van Kryptonite van de Performing (Detroit).

Clara Mourlon Beernaert scoort bij junioren

Bij de junioren wist opnieuw Bente Hedeman Joosten de eindzege op naam te schrijven. De Nederlandse won ook gisteren in haar klasse. Samen met Hippy Evitia (Briljant) reed Joosten naar 71,765%. Jana Spallek volgde met Depiereux B (Damsey) op de tweede plaats voor de Belgische amazone Clara Mourlon Beernaert (Furst Dior, v. Fürstenball). Beernaert haalde 67,157% voor haar optreden. 

Helena Theeuwes als beste Belgische bij ponies

Bij de ponies won de Britse Mette Dahl met haar George Clooney B.S.. Het duo kreeg 72,838% voor het optreden. Voor België zette Helena Theeuwes het beste resultaat. Samen met Caspar W (Campari W) reed Theeuwes naar een negende plaats met 67,613%.