Jens Vandenberk: "Ik moet er dubbel zo hard voor werken"

Jens Vandenberk: "Ik moet er dubbel zo hard voor werken"
Het Ierse wonderkind Bertram Allen won dit jaar al 23 internationale rubrieken. Haast ongezien voor een 19-jarige. In België hebben we met de 20-jarige Jens Vandenberk iemand die bijna evengoed doet. Hij won dit jaar al 14 internationale rubrieken. Tijdens Jumping Bonheiden had Equnews een gesprek met deze talentvolle Limburger.

Jens VandenberkHoe het allemaal begon ...

Na vele jaren LRV gereden te hebben ben ik enkele jaren geleden bij Karel Cox begonnen. Daar heb ik ongeveer een jaar en half gereden. Bij Karel heb ik alles ook geleerd. Nadien heb ik nog even bij de Holstenhoeve gereden. Een half jaar geleden heb ik dan beslist om zelfstandig te beginnen. Het begon met 3 wedstrijdpaarden en nu staan er 15 paarden op stal.

Uitbreidingsplannen ....

We zijn dan een half jaar geleden van Lommel naar Overpelt verhuist omdat we thuis niet meer voldoende ruimte hadden. Momenteel heb ik thuis 6 stallen en huur ik in onze straat een gang met 11 stallen. Intussen hebben we nu al een aanvraag ingediend om thuis nog extra stallen te zetten. Gelukkig krijg ik hiervoor veel hulp van mijn ouders en mijn zus. Trainen doe ik op onze buitenpiste. Als het echt heel slecht weer is ga ik in de bossen trainen. Voor de springtrainingen ga ik elke week in Koningsbosch bij Marcel Willems en in het Sentower Park

Jens Vandenberk15 wedstrijdpaarden ...

Het lijkt misschien veel 15 paarden om te rijden, maar een heel goed paard kan er altijd wel bij. Ik heb verschillende eigenaars waarvoor ik paarden rijdt, zoals 't Gestelhof, Van Overis en nog enkele andere eigenaars. Ik ben heel blij met de eigenaars die ik heb.

Wedstrijden ...

Zolang de kans er is en de eigenaars blijven mij volgen blijf ik zoveel mogelijk internationaal rijden. Momenteel is het niet makkelijk om wedstrijden voor de jeugd zoals de Gouden Laars of kampioenschappen te rijden. Ik heb paarden van verschillende leeftijden en op internationale wedstrijden is het makkelijker om met hen te rijden. Daar heb je dan de reeksen voor jonge paarden en de 1, 2 of 3 ster rubrieken. Momenteel staan de 2 ster wedstrijden van Koningsbosch en Hasselt op de planning. In september zal ik ook met enkele jonge paarden deelnemen aan het WK in Zangersheide.

Jens VandenberkDe toekomst ...

Momenteel ben ik een beetje op zoek naar een paard voor de dikkere proeven. Op dit moment zijn het vooral speedpaarden die ik ter beschikking heb. Een echt 3 sterren Grand Prix paard ontbreekt nog. Wij zijn maar gewone mensen, ik moet mij dubbel zo hard bewijzen en er hard voor werken. Op termijn ben ik wel van plan nog iemand in dienst te nemen om de jonge paarden te rijden.

Tot slot ...

Ik wil graag al mijn eigenaars bedanken, want zonder hen kan ik dit allemaal niet. Als ruiter heb je iemand nodig die achter jou staat.