Gudrun Patteet: "Pebbles krijgt wel een voorkeursbehandeling..."

Gudrun Patteet: "Pebbles krijgt wel een voorkeursbehandeling..."

Op zondag overwon Gudrun Patteet tijdens de eerste Longines Masters Grand Prix in Lausanne. De Belgische nummer één amazone overwon met haar 13-jarige Pebbles. "Vandaag heb ik gewonnen dankzij Pebbles."

"Pebbles is van nature een snel paard, dat hielp om me niet te druk te moeten maken over de tijd. Ik nam enkele korte bochten en zijn atletische ingesteldheid zorgde voor de rest," vertelt Patteet. 

"Het was een interessant parcours in de Grote Prijs. Er zat overal een verrassing verscholen, maar blijkbaar kon Pebbles er goed met om. Ik rij Pebbles sinds zijn acht jaar. Iedereen vindt zijn paard het beste, maar Pebbles is echt ééntje uit de duizend," gaat de Belgische amazone verder. "Hoewel hij ook wel zo zijn eigen karakter en mening heeft. Zodra je in het zadel gaat zitten, verandert hij in een echte atleet die gebrand is op de overwinning."

"Pebbles krijgt bij ons een voorkeurbehandeling. Zijn leven is echt 'custom made'. Hij staat niet zo maar op stal maar spendeert het gros van zijn tijd buiten op stal en kan gaan en staan waar hij wil. In zijn training moet ik voor heel wat variatie zorgen, want hij raakt vrij snel verveeld."

F. Perbericht