Equplus Dit artikel is exclusief voor onze leden

Emanuele Gaudiano: "Als je een wedstrijdschema opstelt, houd je best de sterktes en zwaktes van je paard in het achterhoofd"

Emanuele Gaudiano: "Als je een wedstrijdschema opstelt, houd je best de sterktes en zwaktes van je paard in het achterhoofd"

De Italiaanse topruiter Emanuele Gaudiano is geen onbekende in het internationale jumpingcircuit. Dit mede dankzij zijn impressionante Chalou (v. Chacco-Blue) voor wie geen hindernis te hoog lijkt. De hengst springt in ware 'superman' stijl rond en maakt daardoor zelfs indruk bij toeschouwers die niets van paarden kennen. Toch loopt ook voor hem niet altijd alles van een leien dakje: "Ik herinner mij nog dat ik erg teleurgesteld was toen de finale van de Wereldbeker afgelast werd. Het was immers de eerste keer dat ik me kon kwalificeren en ik had er echt naartoe geleefd. Natuurlijk ben je dan teleurgesteld. Toch is het belangrijk om alles in perspectief te zien en gewoon je wedstrijden blijft plannen om naar een nieuw doel toe te werken". Gaudiano vertelt ons hoe hij een goede wedstrijdplanning opstelt...

Dit artikel is exclusief voor onze leden

Word lid en krijg ongelimiteerde toegang tot al onze artikels.

  • Eerste 4 weken gratis.
  • Stop wanneer je wilt
  • Slechts €5,- per maand
  • Of €50,- per jaar!
Registreer nu!

Reeds lid? Login here