Van Lent kwam met de 7-jarige nakomeling van Comme il Faut achteraan de startlijst in de Ratina Z Arena. De Zangersheide hengst, gefokt en in eigendom van Haras de Laubry, was op geen fout te betrappen en landde met zijn tijd van 73,61s net boven landgenoot Laurens Houben. Hij reed de Carrera VDL-zoon Carrera Crystal in 73,67s foutloos naar de eindmeet van het 1m40 hoge parcours. 

Beste Belgische fokproduct zagen we op plaats vijf terug. De door Glen Nielsen gefokte Chacoons Gisa Blue Z, een Zangersheide hengst van Chacoon Blue zat onder het zadel bij de Britse Laura Mantel. 

De winst van deze tweede kwalificatie werd binnengehaald door Ruben Arroyave. Hij bereed de Oldenburger-merrie Diarona PS, een dochter van Diaron gefokt door Gestüt Lewitz maar (deels) in eigendom van Arroyave zelf. De rest van het podium werd afgewerkt door Duitse amazones. Katrin Eckermann bracht de Vivant-dochter Viva Fly NRW (Fokker: Otmar Eckermann) naar de tweede plaats, gevolgd door Leonie Böckmann en Flo Jo (Fire and Ice J, Fokker: Böckmann Pferde).

Resultaten