De 1.50m Sires Of The World werd beslecht na een barrage met zes. Eerste aan de start was Christian Ahlmann met de 10-jarige Zangersheide-hengst, Otterongo Alpha Z (fokker: Josef Poets). Samen met de zoon van Darco noteerde Ahlmann een foutloze omloop en zette zo de druk op de concurrentie. 

Eerste Belg aan de start was Jérôme Guery met de negenjarige sBs-hengst, Jyrado vh Bovenhoekshof (fokker: Luc Kuppens). Guery en de zoon van By Ceira d'Ick bleven foutloos maar net geen twee seconden trager dan Ahlmann.

Halverwege de barrage wist Omar Abdul Aziz Al Marzooqi de chrono van Ahlmann te verbeteren met de 10-jarige SF-hengst, Enjoy de la Mure (Vigo Cece, fokker: Beatrice Drigeard Desgarnier). Het duo won uiteindelijk de Sires Of the World.

Al Marzooqi: “Het was onze eerste show na Parijs”.

Al Marzooqi zei over zijn verwachtingen voor het evenement: “Enjoy kwam hier als zijn eerste show terug na de Olympische Spelen, en gisteren in de warming-up voelde hij zich echt fris en gelukkig. Het is een goede manier om weer te beginnen.”

Al Marzooqi kocht Enjoy de La Mure aan het begin van dit jaar. De hengst wordt beschouwd als een uitstekende keuze voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. “Omdat hij ervaring heeft in de grotere klassen met onder andere Eduardo Alvarez Aznar in het zadel, hebben we hem op het oog voor Parijs.”

Vooruitkijkend heeft Al Marzooqi plannen om Enjoy de La Mure mee te nemen naar Spanje voor een paar weken competitie voordat hij terugkeert naar de VAE om deel te nemen aan verschillende vijfsterren evenementen.

In zijn overwinningsspeech sprak Al Marzooqi zijn waardering uit voor het team dat hem de hele tijd heeft gesteund. “Zonder mijn team was dit niet mogelijk geweest.”

In het klassement volgde Christian Ahlmann voor laatste aan de start, Philip Rüping met Baloutaire PS (Balou du Rouet).

Jérôme Guery volgde op een vierde plaats als traagst foutloze. Met één springfout vervolledigde Kevin Jochems de top vijf in het zadel van de 12-jarige Casillas van de Helle (Casall).

Christian Ahlmann: “We maakten nog maar recent de stap naar het hogere werk”

Christian Ahlmann, die de tweede plaats opeiste met Otterongo Alpha Z, had ook een sterke show. Nadat hij het parcours van tevoren had gelopen, wist hij dat het een uitdaging zou worden, maar hij had vertrouwen in de capaciteiten van zijn paard. “Otterongo Alpha Z is pas een paar maanden geleden overgestapt naar het 1.50m-1.60m niveau, maar hij is een voorzichtig paard met veel vermogen. Hij heeft een paar sprongen nodig om vertrouwen op te bouwen, maar als hij eenmaal in het ritme zit, doet hij het geweldig,” zei Ahlmann.

In de barrage stond Ahlmann voor enkele tactische keuzes, vooral in de laatste rechte lijn. “Ik nam een extra pas die niet nodig was, wat leidde tot een tijdfout. Dat hoorde niet bij het plan, maar soms gaat het zo”, vertelt hij. “Ik ben nog steeds heel blij met zijn prestatie.”

Vooruitkijkend is Ahlmann van plan om Otterongo Alpha Z in december mee te nemen naar grotere shows, terwijl zijn volgende onmiddellijke aandachtspunt is om drie andere paarden mee te nemen naar Mexico voor een reeks wedstrijden in de komende twee maanden.

Philipp Rüping: “De warming-up was niets vergeleken met wat er vandaag kwam”

Philipp Rüping, vers van een succesvol seizoen met Baloutaire PS, deelde zijn gedachten over de prestaties na het behalen van de derde plaats. Rüping beschreef de vorige klasse als een opwarmronde, maar erkende het grote verschil in moeilijkheidsgraad tussen de twee dagen. “Vandaag was op een heel ander niveau. Het parcours was zwaar - veel sprongen, een korte toegestane tijd en de hindernissen waren hoog gebouwd. Het was echt sport wat we vandaag zagen.”

Rüping wist dat zijn paard de taak aankon, gezien hun consistente staat van dienst. “Ik heb Baloutaire PS nu een paar jaar en hij heeft een uitstekend seizoen gehad, waarin hij verschillende Grand Prix-wedstrijden op 1.60m-niveau heeft gewonnen. Ik wist dat als ik het goed zou doen, hij dat ook zou doen.”

Rüping ging als laatste de barrage in, een positie die zowel een zegen als een vloek kan zijn. Reflecterend op zijn ronde gaf hij toe: “Normaal gesproken is hij echt een snel paard, maar ik had de eerste afstand tussen sprong twee en drie niet te pakken. Van drie naar vier was niet zo vloeiend als ik had gewild. Ik denk dat ik daar de meeste tijd verloor. Maar over het algemeen sprong hij super en ik ben echt blij met hoe hij presteerde.”

uitslag