David Simpson opende meteen met een foutloze rit in het zadel van Mambo Nr 5 B (Napels). De te kloppen tijd werd genoteerd op 40,54s. Thibeau Spits volgde met een nulronde voor Rozelien Dwerse Hagen maar finishte met een tijd van 42,35s achter de Ier met de Nixon van't Meulenhof-dochter. Het neusje van de zalm had zich duidelijk gekwalificeerd voor de barrage want ook de derde ruiter, Michael Duffy verliet zonder fouten de arena. Hij reed BP Royalty (Comme il Faut) in 40,30s over de eindmeet en nam de leiding over. 

Ook de vierde combinatie liet de balken in de lepels liggen. João Victor Castro Aguiar Gomes de Lima bracht Heroes Kervec (Contendro) in 40,74s naar de finish. Mathieu Bourdeaud'Hui stevende voor eigen publiek af naar de leiderspositie met Remco van den Uilenbos. Het duo hun chrono stond op 38,66s. 

Iets te veel risico richting de laatste lijn resulteerde in een balk in het zand voor Niamh McEvoy en Sevilla van de Berghoeve Z (Stakkato Gold). Het paar was wel net iets sneller dan Bourdeaud'Hui, met een tijd van 38,27s. 

Michael Pender verwees onze landgenoot naar de tweede plaats en reed HHS Mercedes (Can Ya Makan) in 38,30s naar winst.

“Ik heb ongelooflijk veel geluk dat ik zo'n goed paard kan rijden. Ze is geweldig en het is geweldig om hier te winnen. Iedereen is altijd gemotiveerd en het is leuk om zoveel interesse in de fokkerij en paarden in het algemeen te zien. Resultaten als deze zijn ongelooflijk.”

“Helaas kan het alleen maar erger worden (na het winnen van vorig jaar en dit jaar). We komen terug en proberen het opnieuw. Het is moeilijk om te doen, ik probeer het al heel lang. Ik heb het geluk om twee geweldige paarden te hebben en nog veel meer, maar twee van hen had ik het geluk om hier te winnen.”