Als eerste in de ring verscheen de Italiaan Lorenzo Correddu. Op de rug van Bruce F.L. zette hij meteen de toon door de Ogano Sitte-zoon foutloos rond te sturen. De referentie voor de tijd werd op 38,51 gezet. 

Bondscoach van de jeugd, Filip Lacus kwam aan de start in de barrage met Noblesse. De KWPN merrie van Eldorado vd Zeshoek bleef netjes van het hout af en voor de door A.J. Blankenvoorde gefokte merrie werd een tijd van 42,67s genoteerd. Meteen na hen volgde nog een Belgische combinatie. Kris Christiaens had het fokproduct van Paul Van Den Bosch onder het zadel en kreeg op zowel de oxer van Zangersheide als de volgende steil van DM.Equine een springfout aangerekend. 

Alle ogen op Dimme d'Haese dan. Op de Zangersheide-hengst Dalido BV Z (Diamant de Semilly) nam hij naarmate het parcours vorderde meer risico wat resulteerde in een tijd van 39,01, op exact een halve seconde verschil van Correddu's tijd. 

De regerend Wereldkampioene van de zesjarige paarden, Katrin Eckermann, deed waar ze het best in is, snel zijn. Iron Dames Earl of Alice (Eldorado vd Zeshoek, Fokker: Ralf Mewes) kruiste de finish in 38,17s, wat betekende dat de leiderspositie werd overgenomen. 

Wereldkampioene bij de 5-jarigen, Niamh McEvoy kon een tweede gouden plak binnenhalen, dit keer met Daliradas Boy. De Ierse amazone had haar zinnen duidelijk op een sterke rit gezet maar een springfout van de Cornet's Prinz-zoon hield haar van een tweede Wereldtitel. 

Met de BWP-hengst VDL Sambucci de Muze (Hunters Scendro, fokker: De Brabander) was Luke Hill op weg naar een razendsnelle rit, met de chrono genoteerd op 37,71s. Helaas hield de laatste hindernis hen van de koppositie. De KWPN-hengst Netflix VK (VDL Zirocco Blue) besloot onder Max O'Reilly Hyland met vier strafpunten. 

Eckermann kreeg als laatste enkel nog de concurrentie van landgenote Kendra Claricia Brinkop te verduren. Op Sniper des Lilas Blancs (Hamilton du Chapitre) was ze op weg naar een snelle rit maar ze nam wat gas terug richting de laatste lijn, wat de tweede plaats betekende.

Katrin Eckermann: "Het is heel speciaal dat mijn vader de fokker is van Sascinora!"

“Wat een fantastische dag! Ik ben heel trots. Bovenal omdat mijn vader de fokker is van Sascinora NRW! Hij is tevens ook de fokker van haar moeder. Het is heel speciaal. Christian Glanemann kocht haar toen ze vijf jaar oud was en we hebben haar eerst rustig de tijd gegeven. Ik ben heel blij met hoe ze alles opnam, gezien ze nog niet veel ervaring heeft.”

“Iron Dames Earl of Alice is een hengst dat Christian zag en op slag verliefd op was. Vanaf het begin geloofde hij al in hem!”

Kendra Claricia Brinkop: "Het is altijd moeilijk om Katrin te verslaan" 

“Ik was slechts tweede, dus het had zeker beter gekund. Ik ben heel blij met mijn tweede plaats. Als ik terugkijk op mijn barrage had ik een hele goede start maar heb ik de laatste lijn verkeerd ingeschat. Ik heb een galopsprong te veel gereden, daar ben ik wat tijd verloren. Maar proficiat aan Katrin Eckermann! Het is altijd moeilijk om haar te verslaan, dus ik wist wat me te doen stond.”

“Hier in Lanaken hebben we alweer kunnen zien wat voor goede paarden er worden gefokt! Het parcours was stevig gebouwd en moeilijk genoeg voor de 6-jarige paarden, de tijd was fair. Voor onze reeks was het de eerste keer in de Ratina Z Arena.”