Camerlijnck kwam aan de start met de 8-jarige Gaudi de Hus, een zoon van Diamant de Semilly. Het duo bleef foutloos over elke hoogte en werkte het laatste parcours in de kortste tijd af. Camerlijnck had nog een tweede ijzer in het vuur zitten en werd ook vierde in het zadel van Caram'Belle vd Barre Hoogte Z (Carambolle vd Hunters). Winnares van de Queenscup by JumpingSMS, Estee Bomeré bleef op History van't Ameldonk Z, een Horion de Libersart nakomeling uit de fokkerij van haar ouders, van het hout af en werd tweede.

Het brons was voor Maurice Riquiere en Casino Royal van de Hunters (Carrico). Guillaume Ruant bleef met zijn eigen gefokte Chocoprince of Picobello Z (Contendro I) nipt onder Camerlijnck's beste tijd maar een balk in het zand betekende voor hen de vijfde plaats.

Jonas Vanhollebeke wint Pro Tour

De hoofdrubriek van de Pro Tour, afgewerkt op zaterdag, werd gewonnen door Jonas Vanhollebeke. Hij hield de 7-jarige Real Pleasure Stal DHC (For Pleasure) foutloos in het 1m20 hoge parcours. Jules Tanghe stuurde de Toulon zoon Touchant van T&L Z naar twee. Op drie volgde Stive Hoflack met de 7-jarige Ravana van het Eikenhof (Comme il Faut). 

The Beauty and the Beasts en De Speedyjumpers winnen Battle of the teams

Op zondag werd er ook in teams gestreden in Kortemark. Het team van Imke Debruyne, met daarin Michèle Dobbelaere, Sander Logghe, Quinn van De Velde en Matthias Vancouillie wonnen bij de paarden. Zij moesten het opnmene tegen Karel Olbrechts' Result Equine Dream Team. Voor Olivia Olbrechts, Arthur Camerlynck, Sita De Volder en Charlotte Lambert werd de tweede plaats genoteerd. 

Bij de pony's was het spannend tussen De Speedyjumpers, De Turbo Slakken en The Pink Panthers. Marc De Brabandere's Speedyjumpers trokken als enige foutloze groep aan het langste eind. Voor dit team kwamen Estelle Pieters, Rachelle Ceuterick, Nils Desplenter en Marie-Lise Vanhaverbeke aan de start.

Resultaten