Eline Lopes kreeg in de barrage enkel tegenwind van Othman Bakarman maar had verder vrij spel met twee paarden. Op de rug van de Darco-dochter Nette van Kattebeek verzorgde Lopes als enige een foutloze omloop. Met Vi Fort Z liet de amazone het hout onaangeroerd maar liet ze een tijdsfout noteren, waardoor ze tweede werd met de Vigo d'Arsouilles nakomeling. Een balk in het zand voor de 8-jarige BWP merrie Queen van het Houterhof (Arko III) betekende de derde plaats voor het fokproduct van Pierre Vranken onder ruiter Othman Bakarman.

Daarnaast werd Lopes nog eens vierde op de 7-jarige Seniorita van het Roelhof Z (Solid Gold Z) voor Jeanne Bernard en de Cicero Z van Paemel-nakomeling Equinoxe du Coutil.

Eerder schreef Lopes ook al de 1m20 rubriek op naam met de 8-jarige Tindra WP Z (Tangelo vd Zuuthoeve). Victor de Boitselier reed met de even oude Quin van de Achterhoek (Jon Pleasure van de Mispelaere) naar de tweede plaats voor Phaedra Haegeman en Nazranovski van de Gravenhoeve (Centurio). 

Eline Lopes regeert op zondag verder

De amazone was niet te stoppen met ook op zondag de hoofdwinst op zak. In het 1m25 hoge parcours rekende Lopes op Tindra WP Z (Tangelo vd Zuuthoeve). Met bijna drie seconden voorsprong hield het duo Meghan Gillot en Over The Top van het Horzelend (Joop 111) achter zich. De top drie werd besloten door Celine Sillis met Kobra Db (Echo van't Spieveld). 

Resultaten