Haar reis begon met haar vertrouwde Con Quidam, een partnerschap dat bijna voorbestemd leek. “Ik begon met Con Quidam te rijden toen hij zeven was, ongeveer elf jaar geleden,” vertelt ze. “We waren allebei jong en groeiden samen op, we bereikten hoogtes die sneller en gemakkelijker kwamen dan wie dan ook had kunnen voorspellen. De overwinningen kwamen vrij snel en gemakkelijk.” Maar hoe plots hun opkomst ook was, het was niet zonder uitdagingen. Critici schreven haar succes volledig toe aan het paard onder haar zadel. “De meeste mensen dachten dat mijn succes allemaal te danken was aan geluk en mijn geweldige paard.”

Haar meteoriet-achtige opkomst kreeg een plotselinge tegenslag toen haar geliefde Con Quidam, een carrièrebedreigend blessure opliep. Dus toen Con Quidam vijf jaar geleden geblesseerd raakte, was het haar kans om de mensen te laten zien dat ze het verkeerd hadden.

Het was echter niet zo gemakkelijk als ze dacht... De wereld keek toe hoe de jonge amazone vocht om haar plek aan de top terug te winnen, worstelend met paarden die, hoewel goed, niet konden tippen aan Con Quidam’s briljantie. Sanne legde uit: “Na zijn uitval had ik goede paarden, maar minder uniek dan Connie. Dus je blijft proberen foutloos te gaan of over die hoge hindernissen te komen, maar het loste het probleem niet op. Ik begon aan mezelf te twijfelen. Wat als de anderen gelijk hadden en al mijn succes alleen maar door Con Quidam kwam?”

Het was die periode in haar leven waarin ze geen licht aan het einde van de tunnel zag. De duisternis van zelfvertrouwen lokte sterk en de gedachte om op te geven werd een allesoverheersende verleiding. Maar Thijssens verhaal is er geen van overgave. “Er was een moment dat ik wilde opgeven,” bekent Sanne, haar stem gevuld met de rauwe emotie van die cruciale tijd. “Maar toen ik mijn vertrouwen verloor, stond mijn familie klaar om me anders naar de dingen te laten kijken. Ik besloot twee keer zo hard te trainen en mezelf te bewijzen dat ik goed genoeg was.” Met hernieuwde vastberadenheid duwde ze zichzelf tot het uiterste, trainde harder dan ooit en weigerde de twijfelaars te laten winnen.

Na maanden hard werken begon ze uiteindelijk ook op haar paard Hi There te winnen. “We groeiden ook samen naar de top, dat gaf me veel vertrouwen - dat ik niet alleen op één paard die grote klassen kon rijden,” geeft Thijssen toe. Rijdend op Hi There begon ze haar weg terug naar de top van de sport te claimen, elke overwinning een bewijs van haar doorzettingsvermogen en groeiende zelfvertrouwen. Ze voegde eraan toe: “Maar natuurlijk is Con Quidam een eenmalig paard. En toen Con Quidam beter werd, was ik sterker en kon ik hem het vertrouwen geven op dat moment - dus we werden samen nog sterker.”