Twaalf combinaties schopten het tot in de barrage. Quinten Franco stuurde de dochter van Nic Nac Quality in 35,49s zonder fouten over de finish. Met slechts vijf honderdsten verschil hield het duo Jochen Dillen en Silke van het Leliehof (Tangelo vd Zuuthoeve) van de overwinning. Koen Cerpentier besloot in het zadel van Si Jolie van d'Abelendreef (Lector vd Bisschop) op drie maar werd ook vijfde met de Bamako de Muze-zoon Socrates van d'Abelendreef. Beide paarden zijn een product uit de stallen van Cerpentier zelf samen met Inge Haeghebaert. Yâsin Ramont veroverde met Scooby Doo van't Lindehof (Tangelo vd Zuuthoeve) de vierde plaats. 

Resultaten Eksaarde Doorslaar

Seppe Follon en Veni Vidi Vici vh Pannehof Z op één in Geetbets

In Vlaams-Brabant was het al even spannend nadat Follon met de zoon van Vigo d'Arsouilles maar nipt voorbleef op de concurrentie. Op zeven honderdsten verschil achtervolgde Jeroen Brebels in het zadel van Special Lady B (Nixon van't Meulenhof). Ruben Houben zat hen eveneens op de hielen met Special Balou HR (Bisquet Balou vd Mispelaere) en werd derde. 

Jorich Spits liet met Sweet Juice Castanoo (Apple Juice) de vierde plaats noteren door nog steeds binnen diezelfde seconde te finishen en ook Pauline Geerts bleef met Shaktie-Blesse (Newton van't Zorgvliet) binnen die 40ste seconde. 

Resultaten Geetbets