Klasse Zwaar

Tijdens de eerste omloop van de klasse Zwaar slaagde niemand van de deelnemers er in een foutloos door het technische parcours te geraken. Op eigen bodem leverde Lennert Smets in het zadel van Lorre van 't Laurenshof het beste resultaat af door naar de snelste tijd bij vier strafpunten te sprongen. Frederik Verschueren wist het met Ona van de Withoeve eveneens op één springfout te houden en werd zo tweede.

De namiddag rubriek zag wel twee foutloze ritten tijdens de basisomloop. Plaatselijke vedette Mario Caluwé mocht het daar op de rug van Chiquita opnemen tegen de sterkhouder uit Leest, Frederik Verschueren. Als eerste binnen kreeg Verschueren met Ona van de Withoeve één ongelukkige springfout in een tijd van 39.21 seconden. Caluwé tikte uiteindelijk ook een balk uit de lepels, en zag met 42.21 seconden op de klok het goud net aan hem voorbij gaan.

Klasse Midden

Die andere klassebak uit LRV Leest, Rozelien De Beck, sprong tijdens de eerste omloop van de klasse Midden met en dubbel foutloze omloop naar de winst op de pittige merrie Dourgana Hero Z. Ook Mario Caluwé bleef dubbel nul en mocht met Eddie VD Z het zilver in ontvangst nemen. Pieter Verhasselt sloot voor LRV Leest het podium af in het zadel van J'Adore van de Withoeve.

De tweede omloop zag opnieuw slechts twee combinaties met een foutloos resultaat in het basisparcours. Voor LRV Hingene was het daar Aline Van Heck die het moest opnemen tegen nog maar eens Mario Caluwé. Van Heck stuurde Lola van 't Ruytershof snel en feilloos naar de winst, waar Caluwé en Eddie VD Z met één ongelukkige balk genoegen moesten nemen met alweer sterk zilver.

Vind alle resultaten hier.