Klasse Zwaar

In de voormiddag legde Bram Bosch van LRV Lichtaart met Zero Z als enige een foutloze basisomloop af, wat meteen maakte dat hij het goud in ontvangst mocht nemen. Julie Ooms uit Lille tikte één balk uit de lepels en was in het zadel van Diarado - Son Z haar clubgenote Silke Versmissen net te snel af. Ook Versmissen liet één springfout noteren in het basisparcours, wat maakte dat zij op de rug van Eyecatcher van het Borzehof het brons veroverde.

Later op de dag maakten slechts twee kandidaten nog hun opwachting in de klasse Zwaar. Versmissen en Eyecatcher stonden duidelijk op scherp, want met twee foutloze omlopen voegde het duo nog goud toe aan het palmares.

Klasse Midden

Bij de klasse Midden zorgde Rik Heylen, eveneens uit LRV Lille, voor de eerste gouden medaille van de dag. In het zadel van Jariska zette Heylen de snelste tijd van vijf dubbel foutloze combinaties neer. Jim Verwimp volgde met Joelle op een tweede plaats, voor Tom Diels die op Casper Gudi Z de medailleteller van LRV Lille nog wat meer de hoogte in hielp.

In de namiddag zette Heylen op de rug van Lentedame opnieuw een knap resultaat neer, maar moest met één springfout in de barrage genoegen nemen met het zilver. Zijn clubgenote Julie Ooms wist wel twee foutloze omlopen neer te zetten, en sprong zo met La Corofina Z naar de overwinning. De derde plaats ging naar Wim Voermans en Parco van de Heirbaan van LRV Lichtaart.

Vind alle resultaten hier.