Stephan Verschuere van Flanders Show Horses blikt terug op Jumping Antwerpen

Stephan Verschuere van Flanders Show Horses blikt terug op Jumping Antwerpen
Stephan Verschuere is klaar voor een nieuwe start. Na zijn oprichting van de nieuwe stal "Flanders Show Horses" toonde hij in Antwerpen opnieuw dat hij uit het juiste hout gesneden is. Hij won in 2015 een wild card via de Gouden Laars voor Jumping Antwerpen en kwam dit jaar daar aan de start. Hij hield dan ook een kleine blog bij voor de Gouden Laars en Equnews waar hij zijn ervaringen van dat weekend even op een rijtje zette.

"Dankzij mijn overwinning van het gouden laars criterium YR140 mocht ik een wildcard kiezen voor een csi 2* internationale wedstrijd, zonder enige twijfel koos ik meteen voor de prestigieuze Jumping Antwerpen!! " zei Stephan.

Dit is hoe zijn week dag per dag omschreef:

Dinsdag: "De arrivals op Dinsdag 18/04 verliepen vlekkeloos door de goede organisatie. Als mijn merrie Hors Class Flandria (die me deze wildcard bezorgde ????) en mijn hengst Dinky Toy vd Kranenburg geïnstalleerd waren kon ik niet wachten om zo snel mogelijk op te zadelen, de pistes al eens te gaan testen en de infrastructuur te gaan bewonderen. De wedstrijd piste zag er prachtig uit met alle hoge vip-tenten erom heen. "

Woensdag: "De eerste dag begon rustig met de ‘vet-check’, beide paarden ‘fit to compete’ en dat was al een super start. Rond 15 uur was het dan zover de eerste proef 135 met de hengst en al meteen een foutloos parcours. Rond 17 uur was het dan aan Hors Class en dat meteen in een 145 ranking proef, na een super ronde kreeg ik op de laatste hindernis een pechbalkje. Teleurgesteld kon ik echter niet zijn nadat mijn merrie zo haar best gedaan had in dit loodzwaar parcours. "

Donderdag: "De 2de wedstrijddag is aangebroken en opnieuw werd ons een 145 rankingproef aangeboden, na een prima start gisteren besloot ik Hors Class te sparen voor de GP op zaterdag en de 8 jarige Dinky Toy vd Kranenburg zijn eerste kans te geven op dit nog nooit gelopen niveau. Hij sprong een super ronde en bewees ondanks zijn jonge leeftijd een klassevol springpaard te zijn. ‘s Avonds konden we verder genieten van de 155 5* competitie, als ruiter van een lager niveau is dit altijd een sensatie de grote namen bezig te zien! "

Vrijdag: "De 3de wedstrijddag was er voor mij enkel een 140 proef om 8 uur 30 ‘s morgens dus was het vroeg uit bed om dinky toy opgeblonken en ingevlochten te krijgen voor de start van de proef. De rest van de dag hebben we ons echter niet verveeld met onder andere de pony show proef en dan ‘s avonds de apotheose waar al zo veel om te doen is geweest; een super spannende en vliegende editie van de jumping clash challenge waar 8 topruiters een toernooi afwerkten in rondes tegen elkaar. Na deze proef was er echter nog een polo demo en een spetterend feestje, maar dan op een deftig uur snel naar bed om fris te zijn op de laatste dag ???? "

Zaterdag: "De laatste dag is aangebroken en dat is altijd weer jammer maar met nog een 145 grote prijs voor de boeg hadden we er nog alle zin in!! 14 uur 30 en de tijd is aangebroken, ik had nummer 2 dus moest ik alles goed organiseren. Ik kon geen andere combinaties aan het werk zien voor mij en hield me prima aan mijn verkenning, met enkele pechfoutjes onderweg kon ik toch tevreden terugblikken op de spring prestaties van mijn paarden gedurende de week! Nadat de paarden geladen waren en op weg naar huis bleven wij echter om naar de 160 5*grote prijs te kijken waar we niemand minder dan de levende legende Michael Whitaker naar de overwinning zagen rijden. "

Het was een kans en een ervaring om aan deze jumping te kunnen deelnemen, hier zullen we nog lang van nagenieten!!""