Woutershof kroont zichzelf tot koning van de Kleine Tour

Woutershof kroont zichzelf tot koning van de Kleine Tour
In Alken werd afgelopen weekend de Kleine Tour van de Kempische Regionale gereden. 43 teams van verschillende clubs waagden zich aan deze interclub wedstrijd die over twee rondes verreden werd. De beste 25 teams van de eerste ronde mochten opnieuw aantreden in de tweede ronde. De hindernissen stonden tot 1m hoog gebouwd.

In die tweede bleef het spannend tot op de laatste minuut. Toen de vierde ruiter van elk team moest aantreden, maakten nog enkele teams kans op de eindoverwinning maar uiteindelijk bleek de kampioen van vorig jaar, het Woutershof, ook dit jaar niet te kloppen.

Het team van chef d'équipe Christophe Wouters was het enige team dat over de twee rondes de nul op het scorebord kon houden. In de eerste ronde sprongen zowel Giel Vangeebergen (Enjoy) als Jade Debaele (Lina) en Seppe Wouters (Mojito) een mooie nulronde. Kyara Geyskens en Celeste zorgden in de eerste ronde voor het schrapresultaat met acht strafpunten achter hun naam. In de tweede ronde sprongen alle combinaties van dit team een foutloze ronde wat het totaal van dit team op nul strafpunten bracht.

De tweede plaats ging naar RSC Liefsoens Legitahof. Deze club nam voor de eerste keer deel aan dit kampioenschap en slaagden er dus meteen in om een tweede plaats in de wacht te slepen. In de eerste ronde reden drie ruiters van dit team een foutloze ronde. Valerie Peeters en Kuifke kregen jammer genoeg een uitsluiting achter hun naam, wat het totaal van dit team na de eerste ronde op 0 strafpunten bracht. In de tweede ronde haalde Peeters de finish met één strafpunt. Camille Vits (Cancellara Z) en Déborah Notermans (Balbasor vh Legitahof Z) slaagden er ook in de tweede ronde in om alle balken in de lepels te laten. Christoph Steenaerts en Zora van Spalbeek Z tikten in de tweede ronde één balk uit de lepels wat meteen ook het schrapresultaat werd. Het totaal van dit team kwam zo op één strafpunt.

De derde plaats ging tot slot naar De Paardenwinning. Deze club eindigde op een totaal van vier strafpunten. Kian Habraken (Azira vg Beverhof) en Niki Marczuk (Carraro) waren de sterkhouder van het team. Beide ruiters noteerden twee nulritten achter hun naam. Zowel Ellen Van Olmen (Amaretto) als Lisa Ceunen (Duke) tikten tijdens de eerste ronde één balk uit de lepels. In de tweede ronde slaagde Van Olmen er wel in om de nul op het scorebord te houden. Ceunen kreeg opnieuw vier strafpunten achter haar naam. Meerdere teams eindigden op vier strafpunten, de tijd moest dus uiteindelijk bepalen wie met de overwinning aan de haal zou gaan. Het team van De Paardenwinning reed in totaal de snelste tweede ronde en sleepte zo dus de bronzen medaille in de wacht.

Het is het derde jaar op rij dat het Woutershof zich de winnaar van de kleine tour mag noemen. Zij mogen de wisselbeker dus definitief aan hun prijzenkast toevoegen. Het Woutershof is tevens ook gastheer voor de Grote Tour die dit weekend verreden zal worden.

Klik hier voor de resultaten