Net niet voor Patrik Spits in Medium Tour Herning

Net niet voor Patrik Spits in Medium Tour Herning
Remco Been heeft de Medium Tour 1,45m gewonnen op het CSI in Herning, maar als het aan de tijd van Patrik Spits lag, stond hij met Dolce Vita DH (Darco) op de eerste plaats. Spits en de veertienjarige reden een ijzersterke tijd van 24,55 seconden, maar helaas maakte de combinatie één balkfout en strandde zo op de 22ste plaats. Zo ging de eerste plaats dus naar Been en Esminka, een achtjarige dochter van Contador. De Nederlander en de bruine merrie waren een fractie van een seconde sneller (25,48 seconden) dan de Deense Linnea Ericsson-Carey en Bernadine (Chacco Blue).

Ook de vijfde plaats viel in Nederlandse handen. Robert Vos en Darius (Warrant) bleven foutloos in 26,96 seconden en veroverden zo de laatste plaats in de top vijf. De derde plaats was voor Lacox (Landos) onder het zadel van de Duitser Sven Fehnl, Brit James Billington en Comfortuna VDL (Berlin) claimden plaats vier.

Marie Kundycki en Balthazar vp Wisbecq werden 34ste, Thibeau Spits en Jericho Dwerse Hagen (Vertigo Saint-Benoit) hadden een pechbalkje in de eerste omloop.

Klik hier voor de resultaten.