Matthias Alexander Rath rijdt Foundation naar 1 in Le Mans

Matthias Alexander Rath rijdt Foundation naar 1 in Le Mans
Het is even geleden sinds we Matthias Alexander Rath (op de foto met Totilas) en Foundation (Fidertanz) nog zagen in de dressuurring, maar vanmorgen pakte het duo de zege in de Prix St. Georges op het internationale concours in Le Mans. Ook de tweede plaats was voor Rath, deze keer met zevenjarige Beaulieu (Blue Hors Bentley).

Met Foundation zagen we Rath in mei nog de inloopproef en de Nürnberger Burg-Pokalkwalificatie winnen in Mannheim. Toen haalden ze een score van 77,366%, vandaag was dat 73,763%. Beaulieau liep naar de tweede plaats met precies 72%. De Britse Maria Eilberg en Sarotti (Donnerhall x Optimistin) werden derde met een score van 71,342%. Zwitserland claimde de vierde plaats met Birgit Wientzek Pläge en Hot Secret (Hotline), de Nederlandse Joyce Lenaerts en Euro (Voice) werden vijfde.

Dominique Mohimont, Lien Peeters en Amandine Prevost vertegenwoordigden ons land in deze proef. Mohimont en Toureine du Meugon (Donnerball) grepen net naast de top tien en eindigden met 66,974% op een mooie elfde plaats. Lien Peeters en Day Dream (Dream of Heidelberg) werden zeventiende, Prevost behaalde de negentiende plaats met Entertainer Win T (Rousseau).

Klik hier voor de volledige uitslag.