Jonas Troubleyn is Belgisch Kampioen bij de studentenruiters

Jonas Troubleyn is Belgisch Kampioen bij de studentenruiters
Als eerste reeks stond op dag 4 van Jumping Mechelen het Belgisch Kampioenschap van de studentenruiters op de  B-Arena. Deze reeks werd verreden over een hoogte van 1.20 m met een aparte barrage.

In dit kampioenschap kon men Jonas Troubleyn kronen als Belgisch kampioen.

In het studerende deelnemersveld van 32  combinaties wisten er 7 combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Van de barragekandidaten was het Jonas Troubleyn die met Eldo Van Het Plutoniahof Z (v. Elvis ter putte) de concurrentie het nakijken gaf. In een tijd van 36.67 seconden reed hij een foutloze barrage en nam daarbij de overwinning in zijn handen. Op de tweede plaats kwam Elke Vermeiren met het paard Gequan v/d BartvelDen (v. Cupido). Zij klokte een foutloze barrage af in een tijd van 39,57 seconden.

Op plaats 3 en 4 kwamen Ellen Vos met Deauville (v. Zelote v/dL) met 4 strafpunten in een zeer snelle tijd van 35,25 seconden gevolgd door  Jolien Staes met Benetton De La Pomme (v. Vagabond de La Pomme). Deze amazone strandde ook met 4 strafpunten in een tijd van 38,63 seconden.
Om onze top 5 af te sluiten, zien we Timothy Jacob met Ipanema Z (v. Indorado). Hij reed de barrage in een tijd van 38,62 seconden, maar had hierbij 12 strafpunten.

Verdere resultaten kan je op onderstaande link terugvinden.
Resultaten Belgisch Kampioenschap Studenten