Gilles Nuytens als leider naar Grote CSIJ-YR finale

Gilles Nuytens als leider naar Grote CSIJ-YR finale
Op de A-piste in Mechelen werd zonet de eerste ronde van de finale van de finale voor Juniors en Young Riders gereden. In deze eerste ronde kregen de verschillende combinaties een pittig parcours voorgeschoteld dat op verschillende hindernissen fouten opleverde.

Uiteindelijk slaagden er toch negen combinaties in om de nul op het scorebord te houden. De snelste was Gilles Nuytens. Hij klokte met Jade S (v. Diarado) af in 65,01 seconden en kan zo als leider naar de tweede ronde. Neri Pieraccini en Sorpresa Della Favorita (v. Mr. Blue) eindigden op de tweede plaats. De 11-jarige merrie kwam na 66,48 seconden over de eindstreep. Claire Putters en Copain de Muze vervolledigden de top drie. Ook zij deden het foutloos in 66,55 seconden.

Brent Gaublomme en Valley (v. Andiamo Z) waren de eerste die erin slaagden om het parcours zonder springfouten te rijden. Hun tijd van 66,70 seconden leverde hen een vierde plaats in de voorlopige tussenstand op. De Ierse Anna Carway en Ajaccio (v. Cartino) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten