Jeroen De Winter sluit stalende dag af met winst in CSI2* Grote Prijs van Lummen

Jeroen De Winter sluit stalende dag af met winst in CSI2* Grote Prijs van Lummen
Vanavond werd de Longines Spring Classic of Flanders afgesloten met een laatste CSI2* Grote Prijs op het groene gras van de Derby Arena. En het was daar de in top vorm verkerende Jeroen de Winter die aan de haal gaat met een klinkende overwinning. Na een spannende strijd sloeg hij Nederlander Johnny Pals van zich af, landgenoot Karel cox werd derde.

Veertien combinaties kwamen terug in de barrage van de 1.45m hoge grote prijs. Daar barstte een felle strijd los tussen België en Nederland waarbij De Winter aan het langste eind trok. Slechts zeven tienden van een seconden was hij sneller met zijn 11-jarige BWP merrie Gretel S (v. Corland) als Pals die volgde met Anne Jo (v. Acodetto I).

Cox kon niet op tegen de twee snelheidsduivels op kop en kwam met Clintissima van Spalbeek Z (v. Clintissimo Z) als derde over de finish met een foutloze omlop van 41.13 secnden. Op de vierde plaats zagen we de Canedees Yann Candele en Chaventyno (v. Chacco-Blue). Het duo bleef als vierde combinaties foutloos en finishte na 41.55 seconden.

Jerome Guery was ook op weg naar een top notering met Instit de Juscaso (v. Cooper vd Heffinck). Het duo klokte een snelle rit van 40.25 seconden die goed wat voor het podium, maar zag onderweg een balk valen en werd uiteindelijk vijfde.

Kijk hier voor alle resultaten.