Belgen domineren CSI1* Grote Prijs in Franse Maubeuge

Terwijl in eigen land Jeroen De Winter de CSI2* Grote Prijs op naam scheef waren het de Belgische combinaties onder leiding van Lenny Lechant die de Grote Prijs in het Franse Maubeuge wisten te domineren.

Maar liefst de hele top vier ging naar een Belgische combinaties in de CS1* Grote Prijs over een hoogte van 1.35m. Het leek dan ook haast wel een thuiswedstrijd met enkel starters in de barrage waar enkel Lechant met Isy Boy De L'Espoir de nul wist te houden. In 48.69 seconden sprong hij met zijn BWP'er foutloos naar de eindzege.

De rest van de barrage kandidaten sneuvelde nadat er één of meerdere balken uit de lepels vielen. Amalia Alfano wist nog het beste de schade te beperken met haar Selle Francais gefokte Ozalid (v. Papillon Rouge). Het duo zag één paal naar de vloer komen tijdens hun snelle rit van 43.56 seconden.

Sebastien Berlemont ging met Bingo Van De Kapel (v. Obus Delcour Wisbecq) ook vrij vlot door het parcours ging in 47.52 seconden. Maat de twee liepen tegen twee springfouten aan en werden vierde voor Estelle Gagliardini die met Funny Boy De Lauzelle (v. Nabab de Reve) ook twee fouten moest incasseren en langzamer als Berlemont over de finish kwam.

Sebastien Deliener sprong zich ook in de prijzen met de SBS'er Celestin De Saint Aubin (v. Lord Z). Het duo had in het basis parcours één springfoutje, maar werd dankzij een snelle tijd nog zevende.

Kijk hier voor alle resultaten.