Janssen en Le Jeune op het podium in Cagnes-Sur-Mer

Janssen en Le Jeune op het podium in Cagnes-Sur-Mer
De Belgische combinaties in Cagnes-Sur-Mer zetten hun beste beentjes voor sinds Gilles Detry vanochtend zijn sleutelbeen brak op het concours aan de Franse kustplaats. Vanmiddag sprongen Nadège Janssen en Philippe Le Jeune er er beide naar een podium plaats in de 1.35m rubriek.

De overwinning gaven ze wel uit handen. Die ging naar Sofian Misrauoui en de Selle Francais merrie Scarlet D' Enfer (v. Calvaro). Het Franse duo ging in een barrage met  20 combinaties als de bliksem door het parcours en stopte de klok op 74.55 seconden.

Janssen en haar Frans gefokte Popstar Lozonais (v. Quick Star) deden er met een tijd van 77.44 seconden wat langer over en eindigden als tweede. Le Jeune kwam eveneens met een Frans gefokt paard aan de start. In het zadel van de Selle Francais hengst Tresor De Virton (v. Karsmir van Schuttershof) kwam hij in 78.20  seconden aan de finish.

De vierde plaats ging naar de Duitser Andreas Brenner. Hij bleef met de Holsteiner Quintaira (v. Qua Vados I) de Franse ruiter Geoffroy Bouret en Very Jessenia Rubin (v. Coleur Rubin) voor.

Delphine Pierrin  en Dover D'Esquelmes (v. Chin Chin) plaatsten zich na een fraaie foutloze basis omloop ook voor de barrage. In de barrage rit ging het minder voorspoedig. Het duo kwam de ring uit met 5 strafpunten, maar pakte wel een tiende plaats mee.

Kijk hier voor alle resultaten.