Jan Claeys grijpt Grand Prix winst op de Breemeersen

Jan Claeys grijpt Grand Prix winst op de Breemeersen
Voor een keer was het niet Jan Claeys maar Koen Vereecke die de Grote Prijs van het Zilveren Spoor op zijn naam schreef. Op zaterdag sprong Claeys echter naar een andere Grand Prix overwinning, namelijk in Lotenhulle bij de Breemeersen.

Op het hippisch centrum de Breemeersen snelde Claeys naar de overwinning in het zadel van zijn vertrouwde bruine, Charmeur. In de 1.30m rubriek haalde Claeys de finish in 30,49 seconden. De Oost-Vlaming bleef zo voor op voormalige amazone kampioene, Kim Neirynck met R.A.T.M Z (v. Rash R). Ook Neirynck hield de timer onder de 31 seconden.

Thuis-ruiter en organisator, Donaat Brondeel volgde op de derde plaats met Just Biscuit vh Vlierhof (v. Flipper d'Elle). In totaal verschenen er vier combinaties aan de start van de barrage. Jan Claeys volgde op de vierde plaats met Kick-off AG (v. Prince vd Wolfakker). Stephan Verscheure vervolledigde de top vijf met Centefold.

Jan Claeys pakt de erelinten!

Ook de 1.20m rubriek viel ten prooi van Jan Claeys. Ditmaal in het zadel van Jakari AG (v. Deister). Samen met Anthony Geysen's schimmel nam hij twee seconden voorsprong op Celine De Cabooter met Ilaana van het Maeshof (v. Doree van 't Zorgvliet). Kim Neirynck vervolledigde het podium met R.A.T.M. Z.

Op zondag werd de hoogste proef gebouwd op 1.10m. Daarin wist Charlotte Vanneste de concurrentie achter zich te laten met Bingo de Laubry (v. Mr. Blue). Samen met het fokproduct van de familie Haelterman snelde Vanneste naar de winst in 31,77 seconden. Ze werd opgevolgd door Zoe Mortreu (Babette) op twee en Emma De Craene (Ferra vd Bisschop) op drie.

Klik hier voor de resultaten