Ignace Philips zorgt voor Belgisch volkslied in Italië, Christophe Leutenez vinden we op plaats drie

Ignace Philips zorgt voor Belgisch volkslied in Italië, Christophe Leutenez vinden we op plaats drie
Reeds om 08.00h reed de eerste ruiter CSI1* ruiter de piste binnen in het mooie Vinovo Torino te Italië. De dag begon met de proef voor 5- jarige paarden.

Dat onze ruiters goed uitgeslapen zijn in de eerste proef van de dag zullen ze in Italië geweten hebben. Ze waren nochtans gewaarschuwd. In de proeven voor de 5- jarige stond er steeds een landgenoot in de top 5. Ignace Philips greep dit keer de zege met zijn Cortez van't Klein Asdonk Z (Cornet Obolensky) in 35.28 seconden. Ignace zorgde ervoor dat het Belgisch volkslied al vroeg in de ochtend klonk. De Argentijnse ruiter Julian Alberto Suarez kwam 3 seconden later met zijn BWP merrie Mistinguette de Roulard (Hunters Argentus) door de finish. Deze 2 ruiters waren de enige die het parcours foutloos aflegde en dus de barrage mochten rijden. Christophe Leutenez nam voor ons land de derde plaats voor zijn rekening. Contador Z (Cancara Z) liet onderweg 1 balkje vallen. De derde plaats moest hij delen met  Alessia Costalla met Chatame'coole (Conrad), Ettore Metrangolo en Carina la Riviera (Cador) en tot slot Fillippo Rossetti met zijn Evita IV (Uriko).

Bij de 6- jarige paarden bleef de eindzege in eigen land. Nicolas Giordano reed zijn Stub (Quadretto) het snelst doorheen de barrage. Hij klokte af in 46.32 seconden. Ettore Metrangolo legde met Baby Boom het vuur aan de schenen van Nicolas maar moest eindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. De Zwitserse Jane Richards Philips nam met de BWP-er Fouego de la Closiere (Nabab de Rêve) de derde plaats voor haar rekening. De Conthargos dochter Conthabal met in het zadel Juan Manuel Giraldo Roa vinden we op de vierde plaats terug. Vanessa Barea sloot voor eigen land de top vijf af met haar Cavani de Mahn (Casall ASK).

De laatste proef voor de jonge paarden was er eentje voor de 7- jarige paarden. Over een hoogte van 1.35 gingen 9 ruiters strijden voor de overwinning. In deze proef vinden we eveneens 2 landgenoten in de top 5. Ignace Philips rekende dit keer op de kwaliteiten en de snelheid van Carla Colesta (Colestus). Ze eindigde op een knappe tweede plaats. De overwinning moesten ze laten aan de Braziliaanse combinatie Leonardo Gustavo Cooper Reinert met Albin Castelforte (Quartz du Chanu). Dit duo realiseerde de winnende 43.70 seconden. Dit was net 2 seconden sneller dan Ignace. Valentina Isoardi zette Favinia (Calido I) op de derde plaats. De vierde barrage ruiter Gianluca Gennusa kreeg met Kaliente du Printemps (Action- Breaker) 2 springfouten.Op de vijfde plaats vinden we Christophe Leutenez terug. Christophe kreeg 2 springfouten met zijn Einstein Chavannais (Ugano Sitte) in het basisparcours.

Klik hier voor de resultaten