Gilles Nuytens tweede in Grote Prijs van Gelderland

Gilles Nuytens tweede in Grote Prijs van Gelderland
Het was een pittige opgave vandaag in de afsluitende Rabobank Grote Prijs van Gelderland op Jumping de Achterhoek. Slechts 6 van 38 combinaties wisten zich the plaatsen voor de barrage van de 1.30m hoge internationale pony Grote Prijs. Daar was het  Gilles Nuytens die met verve de Belgische eer verdedigde en vlak achter de Nederlandse Elise van de Mheen tweede werd.

In het zadel bij haar vertrouwde merrie Ensilla (v. Luron KWPN) was Van de Mheen flink wat sneller dan de concurrentie. Vorig jaar werden ze nog tweede maar deze keer snelde het duo in 29.95 seconden naar de overwinning. En was daarmee ruim twee seconden sneller als nummer de twee Gilles Nuytens uit België, die met zijn Nibor in 32.14 seconden over de finish kwam. Op de derde plaats eindigde Britse Georgina Burchmore-Eames zat Nuytens flink op de hielen en klokte met Ron Burgundy 32.29 seconden, goed voor de derde plaats.

Harry Allen weet net als zijn oudere broer Bertram flink gas the geven met Augnashammer en finishte op de vierde plaats na een rit met vier strafpunten. De overige twee barrage kandidaten Oisin Aylward en Anthony Philippaerts zagen beide helaas twee maal een balk vallen en eindigen daarmee op de vijfde en zesde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.