Top tien klassering voor Christophe Vanderhasselt in Grand Prix Poznan

Het het Poolse Poznan werd het hoogtepunt van het concours deze middag gereden: de CSI3* Grand Prix. In die Grand Prix kwamen 50 combinaties aan de start. Het parcours stond best pittig gebouwd en dat resulteerde in een barrage met slechts zeven combinaties.

In die barrage was het uiteindelijk de Nederlander Marcel Ewen die met Excenel V (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar de overwinning reed. Dit duo legde een foutloze ronde af en finishte in 35,94 seconden. Hiermee waren ze net geen seconde sneller dan de Duitser Andre Thieme. Met Conthendrix (v. Contendro I) onder het zadel, sprong hij een foutloze barrage in 38,50 seconden. Anna Kellnerova en Classic (v. Armitage) vervolledigden het podium. Ook zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 38,50 seconden.

Chirstian Hess en Bastian 86 (v. Utopie) eindigden op de vierde plaats met een tijd van 38,66 seconden. Enkel de top vier wist de nul op het scorebord te houden. Michael Cristofoletti werd de snelste vierpunter. Hij reed de snelste tijd met Belonny (v. Balou du Rouet), maar een springfout verwees hem naar de vijfde plaats.

Voor onze landgenoot Christophe Vanderhasselt was er een negende plaats met Gino Van de Vrunte (v. Jokinal De Bornival). Zij kregen een springfout in de basisronde en dankten hun negende plaats aan een snelle tijd.