Gilles Nuytens houdt Belgische eer hoog in Moorsele, Jolien Maenhaut moet Braziliaanse ruiter voorlaten

Gilles Nuytens houdt Belgische eer hoog in Moorsele, Jolien Maenhaut moet Braziliaanse ruiter voorlaten
In Moorsele werden deze ochtend reeds twee CSI 2* rubrieken afgewerkt.

In de wedstrijd over een hoogte van 1.30m kleurde de volledige top vijf zwart-geel-rood. Gilles Nuytens snelde naar de overwinning met Mama Mia Picobello Z in 63.40 seconden. Hij was zo maar liefst ruim 7 seconden sneller dan Laurens Van Cauwenberghe. Met Heavenly van't Breezerhof zette hij een tijd neer van 71.03 seconden.

Voor Cederick Deknudt en Haakon was er de derde plaats in 72.75 seconden. Frederik Cattebeke (Zirikit) en Jolien Maenhaut (Gondor van't Ongereet) maakten de top vijf compleet.

Ook de rubriek over een hoogte van 1.35m/1.40m was er één rechtstreeks op tijd. Jolien Maenhaut wist ook hier sterk te presteren. Zij bereed Forever van't Hofken en kruiste de finish in 86.40 seconden. Ze moest zo enkel de Braziliaan Carlos Eduardo Mota Ribas voor zich dulden, die met Wilexo naar het goud snelde in 68.80 seconden.

Met één strafpunt voor tijdsoverschrijding was er voor de Egyptische Sameh el Dahan en WKD Hullabalou nog de derde plaats. Axel Vandoorne en Kimira van het Kluizebos plaatsen zich op de vierde plaats, voor snelste vierpunter Gilles Nuytens en Jade S.