De Belgische combinaties zijn klaar voor het Wereldkampioenschap in Lanaken vandaag!

De Belgische combinaties zijn klaar voor het Wereldkampioenschap in Lanaken vandaag!
Het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken zit er bijna op. Vandaag worden er in de drie finales nog gestreden om de titel van 'Wereldkampioen'.

Bij de 5-jarige paarden is het de Duitse Angelique Rüsen die in poleposition start. Met Zandor Alpha Z, een Zangersheide hengst van Zeus, zal zij vandaag als laatste aan de start komen. Zij kende een heel sterke wedstrijd dit weekend. Ook met Brunetti (v. Balous Bellini) en Calvino (v. Castelan II) wist zij zich te kwalificeren.

Voor België wist Nico Baerts zich met twee paarden te plaatsen voor de finale. Hij brengt Especially Ultra Z (v. Emerald van't Ruytershof) en Khan vd Kattevennen Z (v. Kannan) aan de start.

Ook Emma Rooms (Tigra Ter Wilgen Z, v. Taloubet Z), Guy Janssens (Hero, v. Arezzo VDL), Thierry Goffinet (Mr. Idol S, v. Plot Blue), Stijn Baert (Elcup van Beek II Z, v. Elvis ter Putte), Dieter Laheyne (No Mercy van T Kamerveld Z, v. Norton d'Eole), Valentijn de Bock (High Quality SVG, v. Quality Time), Kurt de Clercq (Messi van'T Ruytershof, v. Plot Blue) en Wilm Vermeir (Mezina D.B., v. Inshallah de Muze) zullen onze Belgische driekleur verdedigen.

Ook bij de zesjarigen wist Nico Baerts zijn plaatsje in de finale te veroveren. Met Mielano van Meyershof Z (v. Mylord Carthago) zal hij straks als tweede combinatie aan de start komen.

Een andere Belgische combinatie in deze rubriek is Vicky van de Poel met La Costa, een BWP merrie van Gitano v.Berkenbroeck. Ook Jan Vermeiren en zijn BWP hengst Le Blue Diamond van't Ruytershof (v. Plot Blue) staan te trappelen om aan hun finale te mogen beginnen. Andere Belgische ruiters in de finale zullen Caroline de Laet (Halland van de Mispelaere), Pascale Haep (Lola HH) en Maarten Driessen (Diamara Z) zijn.

Als laatste combinatie komt de Duitse ruiter Toni Haßmann de baan in. Hij zadelt hiervoor Pepita Con Spita op, een merrie van Con Spirit 7.

De laatste categorie, die van de 7-jarige paarden, staat omstreeks 16u10 op de planning. Ook hier zullen heel wat Belgische combinaties mee strijden om de overwinning.

Thierry Goffinet zal als eerste de arena betreden met Kannabis van de Bucxtale, een BWP ruin van Contact van de Heffinck. Ook Jeroen de Winter en Cleopatra Z (v. Chacco-Blue) wisten zich te plaatsen. Guy Janssens plaatst zich niet enkel bij de 5-jarige paarden. Ook met de 7-jarige Fun Again (v. Indoctro) rijdt hij straks de finale. Bjorn Vandenbossche (Kandora), Vicky van de Poel (Frenchy VDS), Koen Vereecke (Calgary Z), Nicola Philippaerts (Krapuul F) en Gregory Wathelet (Full House Ter Linden Z) zijn de andere Belgische sterren die van start zullen gaan.

Pieter Devos en zijn Flash (v. Numero Uno) staan er voorlopig het best voor. Zij gaan als laatste van de Belgische combinaties van start.

De Zweed Niklas Arvidsson start met de Diarado ruin Decurio in absolute pole position. Zij zullen de ring als laatste betreden.