Evelyn Dubois kroont zich tot V.O.R. kampioene bij de Amazones

Evelyn Dubois kroont zich tot V.O.R. kampioene bij de Amazones
Afgelopen weekend was het Evelyn Dubois die zich in Loenhout tot kampioene kroonde op de V.O.R kampioenschappen voor amazone. Op het de terreinen van de Katershoeve was ze in de finale te sterk voor Julie Ooms en Els Van Keer.

Dubois wist met haar Goliath van t s Gravenhof geen enkele fout te maken. De eerste manche direct op tijd schreef het duo al op naam met een vliegende rit in 59.33 seconden.  Julie Ooms was ook direct dichtbij met Diarad-son Z, het duo werd tweede na een omloop in 62.99 seconden.

In de tweede manche lieten beide amazones een steekje vallen met één springfout. Maar het was genoeg om er in de finale goed voor te staan. Els Van Keer wist echter een inhaal race te maken. Want de amazone bleef net als in de eerste manche ook een tweede keer foutloos met Jeunesse S.

In de finale over twee omlopen ging Van Keer echter in de fout. Daar maakte het duo in de tweede omloop twee maal een springfout waardoor de terugvielen in het klassement en uiteindelijk het brons mee naar huis namen. Dubous en Ooms wisten wel twee maal feilloos door het parcours te gaan en sprongen zo weer terug op het podium. Dubois greep het goud en Ooms het zilver.

Kijk hier voor alle resultaten