Ellen De Swert en Danny Van Es domineren jumping Hippo Rania in Ternat

Ellen De Swert en Danny Van Es domineren jumping Hippo Rania in Ternat
Net als vorig jaar verwelkomde Stal Vanderhasselt de regionale Hippo Rania wedstrijd in Ternat. In de 1.25m hoofdrubriek was het Ellen De Swert die naar de overwinning sprong. In het zadel van Escape sprong De Swert naar de snelste foutloze tijd in 38,70 seconden. Enkel Nathalie Geeraerts en Chelsea noteerden een snellere ronde na een finish in 38,18 seconden. De combinatie sprong echter één balk uit de lepels wat hen op de zevende plaats bracht.

De Swert werd opgevolgd door Tom Bonny op de rug van Hocus Pocus van de Lucashoeve (v. Chin Chin). Bonny kruiste daarbij de eindmeet in 39,16 seconden. Jan Lamberts en zijn eigen gefokte Hatchoum Lv Z (v Heartbreaker ) strandde op de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Bart Clarys (Jaguar van de Lindehoeve) op vier en Patrick Nisbett (Qalva des Hayettes) op vijf.

Op zaterdag was het Ellen De Swert haar partner, Danny Van Es die de hoofdrubriek domineerde. Samen met de Swert bezette Van Es het volledige podium. In het zadel van  Zico V sprong Van Es naar de overwinning in 27,55 seconden. Hij volgde zichzelf op met Cantchelaro (v. Chagall van de Burggrave ). Ellen De Swert en haar Escape sloten het podium af.

Rania Ghailani volgde op de vierde plaats met onder het zadel Zamira, terwijl Stefan De Pauw en Amour He Van t Leeuwerikenhof (v. Silverstone ) de top vijf vervolledigde.

Ook op vrijdag noteerde Van Es de overwinning van de hoofdrubriek op zijn naam. Ditmaal met zijn eigen Cantchelaro. Gert Bosmans en Grand Fou (v. Omar ) volgde op de tweede plaats. Ondanks de verwoede poging van Bosmans bleek hij na een finish in 27,43 seconden ruim twee seconden trager als Van Es. NAthalie Geeraerts en Chelsea strandde op de derde plaats. Het duo klokte foutloos af in 28,23 seconden.

1.15m
1. Danny Van Es - Cargo Z
2. Danny Van Es - Zico V
3. Tom Bonny - Wilgada

1.10m
1. Danny Van Es - Zico V
2. Eugenie Jacobx - Viana d'Hoogpoort
3. Robynn Gruwe - Poesie de Vizy

1. Danny Van Es - Zico V
2. Brent De Wachter - Winsome's Victory
3. Maarten Tirry - Kira Van Waerbeek

1.05m
1. Rania Ghailani - Weonie
2. Lobke Fillé - Cycloon
3. Emilie Talbut - Spetter

1.00m
1. Danny Van Es - B. Grupo Prom Royal Velutha Z
2. Danny Van Es - Elmaz
3. Caro Brys - Zia

1. Danny Van Es - B. Grupo Prom Royal Velutha Z
2. Melissa De Knop - Dolita
3. Lauren Blond - Bandero Van Druimeren

MEER RESULTATEN OP : KLIK HIER