Sport en plezier gaan hand in hand tijdens jumping Wijgmaal

Sport en plezier gaan hand in hand tijdens jumping Wijgmaal
Wanneer je in het weekend van 19 - 21 mei op zoek was naar sfeer, ambiance, jeugdige talentvolle ruitertjes of gevestigde waarden, dan was er maar één adres. In de Hambosstraat 64 3018 Wijgmaal kon je dit alles terug vinden. Het team rond Jef Wuyckens, Tom Sunt, Marjolein en Hanne stond garant voor gezelligheid, topsport, kip & rib festijn en een knallende party. Deze laatste werd op gang gespeeld door de coverband Bar Clochard.

Vrijdag waren het voornamelijk de jonge paarden die hun talenten mochten laten zien. De paarden konden op veel aandacht rekenen, maar dat was niets in vergelijking met de aandacht die ging naar de jongste deelnemertjes. Veel van deze jonge ruitertjes kwamen de eerste keer met hun pony op wedstrijd om hun "balk op de grond" parcours te rijden. Bijgestaan door mama of papa reden ze netjes hun rondje. De ouders hadden vaak adem tekort op het einde van het parcours van het meelopen.

EĂ©n man verdient toch nog een eervolle vermelding. Jan Janssens beter bekend als "de Jan van TJL Events" reed voor de eerste keer in zijn lange leven een parcours. Na jaren aan de kantlijn gestaan te hebben werkte Jan zijn eerste parcours netje foutloos af met zijne bonte.

Buiten de normale HGVBB proeven stond zaterdagavond de Masters op het programma. Veel volk langs de kant en een sterk deelnemersveld gaven 'acte de préséance'. In deze proef liet Henk Clabots uit Boutersem geen probleem heeft met het nemen van een trippel bar van 1.70m.  Hierbij kon Henk rekenen op de kwaliteiten van zijn Ickselbera. Je moet er maar naar toe rijden naar die hoogte. Ook Jan Vermeiren liet met zijn witte Clinton zoon Cigaret JVH Z een sterke indruk.

Zondag hadden de ruiters 2 proeven met stip aangeduid. Eerste proef was de derby. Hierbij springen de ruiters een deel van een standaard parcours om vervolgens uit de ring te springen, wat niet zo makkelijk is, dan doorheen het bos te galopperen en ook aldaar wat natuurlijke hindernissen te nemen. Via een afsprong verlaten ze het bos en springen verder het parcours. De overwinning was voor Yne Saeys met Meerkens Bruno. Zien we deze combinatie binnen een paar jaar aan de start in Lummen voor de Derby van Vlaanderen?

De tweede afspraak voor de ruiters was de grote prijs op een hoogte van 1.25m. In deze proef reed Danny Van Es met Zico V 4 seconden sneller door de eindmeet dan zijn dichtste achtervolger Tom Bonny op Hocus Pocus van de Lucashoeve. Hier nam de man uit Boutersem, die tevens op de affiche prijkte, Henk Clabots plaats 8 en 9 voor zijn rekening.

Zoals u kan lezen was er drie dagen topsport en gezelligheid in Wijgmaal. Hou alvast volgend jaar plaats in je agenda vrij en kom genieten tijdens Jumping Wijgmaal 2018!