Charlotte Torfs en Ann Carton on top tijdens Goede Doel wedstrijd Stal Ceulemans

December 22, 2017

Het team van Stal Ceulemans heeft het hart op de juiste plaats. Gisteren organiseerde het team de wedstrijd Jump for Life ter ondersteuning van het goede doel. Hierbij het verslag van Kristel Ceulemans.

Op korte tijd hebben we vandaag deze actie voor het goede doel op touw gezet.   Iedereen kent wel iemand in zijn familie of vrienden, en sommigen hebben het ook niet gehaald.  Vrienden die hier anders ook zouden geweest zijn om iets te komen drinken, te kijken naar de paarden, genieten van de gezelligheid.

Nochtans is de wetenschap al bijzonder ver, en mogen enkele van onze vrienden toch al terugblikken op genezing, zonder dat ze die moeilijke periode zullen vergeten. Dat draag je als een rugzak mee…

Momenteel hebben we nog enkele vrienden, en familieleden van onze ruiters hier op de club Groentenjumping die een dappere strijd zijn aangegaan.

Samen met alle paardenvrienden duimen we mee dat Harry Bruynseels, vader van Niels en Jill goed op de therapie mag reageren.

Binnen onze club hebben we Gemma Schoovaerts, oma van Maithe Vercammen, die eveneens een moeilijkere periode doormaakt. Gemma zit mee in het koor bij moeke Noella,  vol goede moed zijn we in actie gegaan.   Maithe en haar mama Anja hebben zelf al een hele actie zelf op touw gezet.  Kerstkaarten werden gemaakt en verkocht, snoepzakken,..    Het moet gewoon goed komen.  De actie van Maithe alleen al bracht 110 euro op!

In de familie van Valentina Hoeben hebben ze eveneens van dichtbij er mee te maken, daar is het de oma die op onze steun mag rekenen.   Dirk Hoeben heeft onze actie een heel eind in de goede richting geholpen..

Dan is er nog Patrick Henderickx, papa van Aaron die elke donderdag komt ponyrijden.   Veel te jong,altijd behulpzaam,  maar ze komen het niet vragen bij wie of waar dat ze “slechte nieuws” boodschappen mogen komen brengen.   Voor Patrick wordt het een heel zware strijd tegen pancreas-kanker.   Er is zeker nog liefde in hun leven, en we kijken mee uit naar het huwelijk van Patrick en Belinda op 31 december.   We kunnen alleen samen hopen dat er nog heel veel warme en mooie momenten in dit jonge gezin mogen zijn.

Want dat kanker onverbiddellijk kan toeslaan, daar zijn we meer dan ooit bewust van.   Het is onwezenlijk, niet te vatten.    Onze buur man Willy Franck was dit jaar 60 geworden, altijd hard gewerkt als zelfstandig aannemer in de bouw.    Begin dit jaar had hij eens laten vallen dat hij wel eens mee op wedstrijd naar het buitenland zou willen gaan.   Hij had een rijbewijs van de camion, kende alles van paarden, was abnormaal gemotiveerd, en na een eerste weekendje in Dettighofen, waren Thibeau en Patrik bijzonder enthousiast.  Het was nog eens gezellig ook.   Het was een mooie overeenkomst.  Marnick reed met het paard van Willy, en als tegenprestatie ging hij met Marnick mee op concours, ging hij 1x per week mee op training met Thibeau naar Dirk Demeersman.  Telkens was hij minstens 4u op de baan met de jongens, en het was altijd met evenveel goesting en enthousiasme.   Half oktober zou Willy mee gaan op wedstrijd naar Denemarken, naar Herning.     Enkele dagen op voorhand zei hij dat hij wat kilo’s kwijt was, dat hij toch voor de zekerheid zich ging laten controleren.   Uiteraard, niets aan het toeval overlaten;  gezondheid gaat voor.  Het verdict was achteraf zo zwaar, en niemand  wou zich daarbij neerleggen…   Een agressieve vorm van longkanker, ze zouden maar 2 maanden meer geven..     Onwezenlijk…   Gaandeweg haalde de familie en Willy terug moed, omdat er hoop was dat de chemo zou aanslaan. Willy wist dat we vandaag deze organisatie zouden doen.  Op  20 november is hij nog op de indoor hier geweest, hij bedankte Marnick achteraf voor de mooie dag die hij had bezorgd door met zijn paard te rijden.  Vorige maandag ging de toestand zo fel achteruit.    Gisteren was ik nog in het ziekenhuis,  Willy was in coma… Ik heb hem verteld dat we met zijn allen aan het werken waren, om er iets moois van te maken.   Gisterenavond laat kreeg ik bericht dat Willy overleden was… We wilden hem heel graag zelf een attentie geven, iets om hem moed te geven .. We zullen nu zijn vrouw Machteld en zus Astrid die attentie bezorgen, omdat ze zo goed en intens voor Willy hebben gezorgd de laatste 2 maanden…   Hoe hard het momenteel ook is,  Willy zou het niet anders gewild hebben, dan dat we ook vol goede moed nu  zouden doorgaan.  We zijn allemaal gepakt op snelheid..

Laat ons toch maar denken en geloven dat we mee kunnen bijdragen dat er later wel medicijnen komen om wel tot die genezing te komen..   We hebben er samen een heel aangename jumping-avond van gemaakt.

Met de vroegboek-kortingen bij van sponsors van Groentenjumping, stortingen op de rekening, inschrijfgelden, de reservaties voor de lessen van Muriel Dens, verbruik ter plaatse, verkopen van de kerstmarkt, het feit dat we heel wat goederen geschonken hebben gekregen, inzet van allle vrijwilligers, en het “gok-geld”, konden we zo maar eens 8.033 euro schenken aan het goede doel!!!

Dank aan Julien De Paepe en Patrik als lesgevers.  Proficiat aan onze winnaars van de Mini-Masters Catherine Spits met Galinka, bij de Masters was het Ann Carton die de heren achter zich liet,  bij de Girl Power Masters was Charlotte Torfs winnares!

We willen iedereen van harte bedanken  om dit mee te verwezenlijken, alle deelnemers en vrijwilligers, van harte dank. We wensen iedereen  van harte fijne feestdagen, en vooral een goede gezondheid en veel warmte!!

Equnews /

Kristel Ceulemans