Buitenlandse amazones domineren CSI2* Grote Prijs Opglabbeek

Buitenlandse amazones domineren CSI2* Grote Prijs Opglabbeek
In het Sentower Park in Opglabbeek werd deze namiddag de CSI2* Grote Prijs gereden. Heel wat buitenlandse ruiters en amazones kwamen in deze GP van start en het waren dan ook de buitenlanders die deze proef domineerden.

De overwinning ging naar de Britse amazone Ellen Whitaker. Zij reed het achtjarige Iers sportpaard Arena Uk Winston (v. Waldon van Dungen) foutloos rond in de barrage in een tijd van 41.57 seconden. Het waren de amazones die vandaag in goede doen waren want ook de tweede plaats ging naar een vrouw. De Amerikaanse Julie Hughes bleef met haar bruine merrie Con Touch S (v. Con Cento) eveneens zonder fouten en dit in een tijd van 41.66 seconden. De top drie werd vervolledigd door opnieuw een Britse amazone. Jessica Mendoza reed de BWP-ruin Horst van de Mispelaere (v. Wandor van de Mispelaere) zonder fouten rond in 41.91 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Roberto Previtali met Florette van het Lambroeck (v. For Pleasure) en Samuel Hutton met Concho (v. Cassaro). Zij bleven op nul strafpunten staan in respectievelijk 42.08 seconden en 42.21 seconden.

Pascale Haep zet het beste Belgische resultaat neer door op een zevende plaats te eindigen met de negenjarige BWP-merrie Iris van den Bisschop (v. Kannan). Zij wisten foutloos te blijven in een tijd van 45.81 seconden.