Amber Frederick neemt veilige winst in Gouden Laars Hasselt

Amber Frederick neemt veilige winst in Gouden Laars Hasselt
De manege het Woutershof in Hasselt is het decor voor de Gouden Laars manche dit weekend. In de 1.20m rubriek op zaterdag bleek parcoursbouwer Gunter van Lent een pittige proef gebouwd te hebben. Geen enkele combinatie slaagde in een foutloze basisomloop.

Hoewel Amber Frederick de balken in de lepels liet noteerde ze toch één tijdsfout in het zadel van Easter BB (v. Rocky Grichet ). Met één tijdsfout in ruim 90 seconden bleef Amber Kato Van Olmen vooraf. Van Olmen en Une Etoile klokten af met één springfout in 81,19 seconden.

Aurelia Guisson en Orchid's Colyne (v. Kanshebber) volgde op de derde plaats. Enkel deze top drie beperkte de schade tot maximaal één springfout. De top vijf werd afgewerkt door Pauline Van Dyck (Orchid's Azalea) en Aaron Tijskens (Superbre de Laloena) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Bij de ruim 58 starters in de 1.10m proef was het thuis-ruiter, Seppe Wouters die de proef domineerde. Wouters liet de concurrentie ruim achter zich. In het zadel van Erica sprong hij naar de overwinning in 28,75 seconden. Op de rug van Inneke van het Voorbos volgde hij zichzelf op op de tweede plaats. Het podium werd afgewerkt door Myrthe Coeckelberghs met Orchid s Amerii).

Elise Van Den Branden (Joly s Bryan) en Cedric Desimpel (Lizi Van De Bochten) volgden op een vierde en vijfde plaats.

1.00m
1. Amelie Rigo - Babou du Noly
2. Sophie Schmidt - Pablo
3. Seppe Wouters - Inneke van het Voorbos

0.90m
1. Jade Debaele - Lina van de Bochten
2. Kyle Cuypers - Joly's Gloria
3. Kyle Cuypers - Ora

0.80m
1. Jean-Mathis Goossens - Joke Van De Vondelhoeve
2. Laura Marissen - Simba
3. Jade Debaele - Luminahof's Ivonne