Frederic Vernaet geeft concurrentie het nakijken in Meerdonk

Frederic Vernaet geeft concurrentie het nakijken in Meerdonk
In Meerdonk, op Stal Hulsterlo, verzamelen de nationale springruiters dit weekend voor de GOLD League. In de 1.40m hoofdrubriek was het Frederic Vernaet, ruiter uit de regio, die naar de wint sprong. Vernaet en  Just a gamble (v. Toulon) klokte foutloos af in 71,81 seconden. Zo nam de Oost-Vlaming een nipte voorsprong op Niels Fockaert.

Fockaert en Ballerina Van Den Aard (v. Heartbreaker) volgden op de tweede plaats na een foutloze omloop in 72,13 seconden. Een tijd die ruim drie seconden sneller was als Benjamin Pieters in het zadel van Cabbo. Het duo kruiste de finish in 75,51 seconden.

De top vijf van deze 1.40m hoofdrubriek werd afgewerkt door Wim Smet (Goldstar Shinning S) op vier en Nick Vrins (Himalaya van het Molenhof) op vijf.

Ruim 100 combinaties namen de start in de 1.30m rubriek. Op zaterdag was het Michael Vreys die daarin de concurrentie achter zich liet. Vreys en de Bon Ami-zoon, Indigo VH Lindehof namen de winst 71,69 seconden. Een chrono die net geen twee seconden sneller bleek als deze van Jonas Troubleyn.

De ruiter uit Sint-Niklaas volgde op de tweede plaats met Dankjewel Van Het Bagoniebos (v. For Joy van 't Zorgvliet) na een finish in 73,48 seconden. Nicolas Dehertoghe strandde op de derde plaats met onder het zadel Here I Am VH Grootveldhof (v. Flamenco Desemilly).

Op vrijdag was het Anthony Wellens die met de winst huiswaarts keerde in de 1.30m. In het zadel van de Corrado I-zoon, Jacor Fravanca ging Wellens Hannes Symons (Estafano) vooraf. Jerome Counasse volgde op de derde plaats met Couleur Cafe du Bouly.

1.20m
1. Gilles Detry - Ematerma
2. Evelyne Bottelbergs - Doradobert de Ress
3. Niels Andries - I Fight Van Orshof

1. Donaat Brondeel - Jadorado Van De Bremboshoeve
2. Stephan Verschuere - Kyra Van Koekenhuyze
3. Donaat Brondeel - Kastaar Van Ter Pamelen