Albert Bruyneel in topvorm in het Zilveren Spoor

Albert Bruyneel in topvorm in het Zilveren Spoor
In het Zilveren Spoor in Moorsele werden vandaag verschillende proeven van de Kleine Cup afgewerkt.

De hoofdproef van de dag was de 1,10m rubriek. In deze rubriek namen 28 combinaties het tegen elkaar én de klok op. De winst ging uiteindelijk naar Albert Bruyneel. Hij reed zijn High Pleasure in 31,31 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Met deze tijd was hij een overtuigend winnaar, hij was bijna vier seconden sneller dan de Franse amazone Céline Dufour die met Chivas Regal op de tweede plaats eindigde. Deze Franse combinatie sprong een foutloze ronde in 35,15 seconden. Lauren Beccaert nam met Luna van Schore de derde plaats voor haar rekening. Zij lieten de balken ongemoeid en snelde in 37,36 seconden naar de eindmeet.

Agathe Martin en Acrobatte eindigden met een tijd van 39,03 seconden op de vierde plaats. Laurens Derousseaux en Coco d'Etoile Z namen de vijfde plaats voor hun rekening.

In de 1,00m proef ging de winst naar Isabel Debeuf. Zij reed met haar Ines een foutloze ronde en finishte in 30,95 seconden. Hiermee was ze alle concurrentie ruim te snel af. De tweede tijd was die van Albert Bruyneel en High Pleasure. Bruyneel was duidelijk in goede doen: hij kon ook de 1,10m rubriek op zijn naam schrijven. Ook ditmaal lieten hij en zijn High Pleasure alle balken in de lepels. Ze finishten in 34,61 seconden. De Franse amazone Agathe Bremard nam met Titamour de derde plaats voor haar rekening. Zij kwamen na 35,07 seconden over de eindmeet en lieten hierbij het hout ongemoeid.

Laura Loncje en Kinclaith LH eindigden op de vierde plaats. De vijfde plaats ging naar Jeanne Valentin en Eabeau NL.

De 90cm rubriek kende een volledig Belgische top vijf. De winst was voor Aline Secru en Natano. Met hun tijd van 33,42 seconden waren ze ruim twee seconden sneller dan Ghys Ingbert en Sascha die op de tweede plaats eindigden. Ook zij lieten alle balken in de lepels en kwamen na 36,69 seconden over de eindmeet. Hugo Destailleur en Ciao Bella vervolledigden het podium.

Klik hier voor de resultaten