Euregio Azelhof: Wolters, Vergrauwen, Van Gorp en Ramu schrijven finales op hun naam

Aan alle mooie liedjes komt een einde: zo ook aan de Newyear's Euregio op het Azelhof. Na een druk weekend stonden vandaag verschillende finales op het programma.

In de 95 cm ging de overwinning naar Sheila Wolters. Met Armani van het Heerenhof onder het zadel, sprong ze een foutloze tweede fase in 29,32 seconden. Hiermee bleef ze Valerie De Beule voor die met Rex G de tweede plaats voor haar rekening nam. Zij lieten alle balken in de lepels en kwamen na 31,07 seconden door de eindmeet. Lara Reniers vervolledigde het podium. Zij zadelde Jolly-Boy Van 'T Palmenhof om in 32,06 seconden naar de derde plaats te rijden.

Amber Vandaele eindigde met Bo op de vierde plaats. Louis Beeckman en Love Scendix eindigden op vijf.

In de 1,05 rubriek ging de winst naar Joris Junior Vergrauwen. Hij en zijn Waloubet van de Hemelschoot reden in 28,80 seconden naar de eindmeet en lieten hierbij alle balken in de lepels. Voor Mackenzie Van Oeteren en Floor V was er een tweede plaats. Zij reden een foutloze tweede fase in 29,79 seconden. Kelly Janssens eindigde met Diva op de derde plaats. Deze combinatie klokte af in 29,85 seconden.

Leila Civitella (Gwendolyn van de Sterhoeve) en Dorien Christiaens (El Della Gaccia) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

In de finale van de 115m rubriek ging de winst naar Marthe Van Gorp en Steven Ramu. Ze zadelde hiervoor Lajolie 3, die op dit concours haar comeback maakte. Het duo loet alle balken in de lepels en finishte in 27,00 seconden. Steven Ramu kwam met Wendy di San Isidoro in exact dezelfde tijd door de eindmeet. Jill Berghman en Cinderella vervolledigden de top drie. Zij sprongen een foutloze tweede fase in 27,80 seconden.

Djani De Beule eindigde met Farah van het Rozenhof op de vierde plaats. Leslie Goethals en Come Love Epona B namen de vijfde plaats voor hun rekening.