Spannende eindstrijd tussen Tim Price en Tim Lips op Military Boekelo

October 9, 2017

Het ging vanmiddag tussen Tim en Tim in het afsluitende springen op Military Boekelo. Het bleef dan ook tot de laatste seconde spannend. Tim Lips moest als eerste aantreden met Bayro die hier nog een zeer fitte indruk maakte. Op de driesprong leek het op de middelste sprong heel even mis te gaan, toen Bayro de balk aantikte.. Maar gelukkig bleef deze in de lepels en maakte Lips zijn parcours op fantastische wijze af. Met een stralend gezicht kwam hij door de finish waarna de vuist de lucht in ging van blijdschap. Een unieke prestatie. Nog nooit eerder werd een Nederlander tweede in Boekelo.

Toen hing alles af van Tim Price die met Cekatinka als allerlaatste deelnemer in de ring verscheen. Het publiek hield dan ook hun adem in en hoopte dan ook stiekem dat er toch een balkje in het zand zou vallen. Maar de doorgewinterde Nieuw-Zeelander hield het hoofd koel en sloot onder luid gejuich zijn parcours foutloos af. Hij deed dat met een totaal van 43.70 strafpunten en bleef zo voor op de 45.50 strafpunten van Tim Lips. De derde plaats ging naar Alexis Goury (FRA) die met Trompe l’Oeil d’Emery naar een totaal van 46.10 strafpunten wist te rijden.

In de top vijf vinden we Astier Nicolas voor Frankrijk op een vierde plaats met zijn Vinci de la Vigne met 43.80 strafpunten. Als vijfde vinden we de Britse Dani Evans en haar Smart Time met wie ze eindigt in een totaal van 49.20 strafpunten.

Nederlands Kampioenschap:

Voor Lips is het zijn derde nationale eventing-titel. “De eerste was in 2007 met Oncarlos een ik won in 2010 in Breda de titel met Owaola. Ik was hier in Boekelo om goed in vorm te zijn. Ik heb de hele wedstrijd tweede gelegen. Ik ben heel tevreden. Ik zat er zo dichtbij. Ik had gehoopt dat Tim Price een balkje zou springen, ondanks dat het een goede vriend van me is. Bayro heeft echt alles gegeven deze wedstrijd. Om hier tweede te worden in Boekelo is echt fantastisch. Ik denk niet dat er een Nederlander is geweest, die hier tweede is geweest.”

 

Naast de individuele wedstrijd en het Nederlands Kampioenschap stond ook de landenwedstrijd op het programma en daarin zegevierden de Nieuw Zeelanders, voor Duitsland en Australië. De landenwedstrijd van Boekelo maakt deel uit van een reeks wedstrijden van de FEI Nations Cup en in deze competitie zegevierden de Duitsers, mede dankzij het feit dat de tot Boekelo aan de leiding gaande Britten geen team rondkregen. Nederland eindigde in deze competitie als vierde en werd in de wedstrijd in Boekelo vijfde.

 

Eindstand FEI Nations Cup Boekelo

1) Nieuw-Zeeland (160,90)
2) Duitsland (174.30)
3) Australië (203.70)

Eindstand Nederlands Kampioenschap Eventing

1) Tim Lips (Breda) met Bayro, 45,5 strpnt
2) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met ACSI Peter Parker, 50,2 strpnt
3) Sanne de Jong (Aalsmeer) met Enjoy, 82,8 strpnt