Francois Mathy Jr. moet Brits podium voor zich laten in Grand Prix HOYS te Birmingham

Francois Mathy Jr. moet Brits podium voor zich laten in Grand Prix HOYS te Birmingham
De Longines Leading Showjumper of the Year Grote Prijs op het HOYS in Birmingham werd gebouwd over een hoogte van 1.60m. In totaal kwalificeerden zeven combinaties zich voor de barrage waar vijf duo's de finish foutloos kruisten.

Ook Francois Mathy Jr. bleef niet onopgemerkt en wist zijn barragerit foutloos af te werken met de SF-ruin, Uno de la Roque.

Het volledig podium kleurde Brits. Nigel Coupe en zijn Ierse ruin,  Golvers Hill (v. Ricardo Z) snelde naar de overwinning in 38,00 seconden. Samen met de 14-jarige bruine greep hij zo de ruim 13,000 Britse Pond overwinning. John Whitaker volgde op de tweede plaats met zijn AES gekeurde hengst, Argento (v. Arko III).

De combinatie won eerder deze week al een Longines Ranking proef en de ruiter greep eerder al een podium plaats op zondag. Ditmaal goed voor de tweede plaats na een foutloze omloop in 38,88 seconden. Robert Smith en Ilton (v. Dulf van den Bisschop) volgde op de derde plaats in 39,09 seconden.

François MAthy Jr. volgde op de vierde plaats  met zijn bruine ruin, Uno de la Roque (v. Numero Uno). Mathy sprong naar de vierde stek in 41,49 seconden en bleef zo Johnny Pals met de KWPN-merrie, Wesselina (v. Cumano) voor.

Ook Karel Cox klasseerde zich nog voor een prijs met zijn nieuwe aanwinst, Sea Coast Ideo D'O. Samen met Herman Claessens fokproduct en Gudrun Patteet's voormalige rit noteerde hij één springfout in de basisomloop.

Klik hier voor de resultaten