Joris Vanspringel na de dressuur als beste Belg in het klassement van Military Boekelo

October 6, 2017

Wederom kende de top vijf vandaag een verrassende wending op deze tweede dressuur dag van Military Boekelo. Deze kwam in de prestatie van een in topvorm verkerende Tim Lips. Samen met zijn schimmel Bayro (v. Casantos) liet hij geen enkele steek vallen in zijn proef en de jury beloonde hem dan ook met een mooi totaal van 39.10 strafpunten. Het leverde de sympathieke ruiter een fantastische tweede plaats op in de dressuur. De regen die hij de afgelopen dagen wel weg kon kijken speelde hem dan ook geen parten.

“De dressuur ging zoals gehoopt en ik ben dus zeer tevreden. Een hele goede proef onder de 40 strp (39.1) en ik sta voorlopig op een tweede plaats, met nog 24 ruiters te gaan vanmiddag. De verschillen zijn heel klein. In de warming-up voelde Bayro al heel goed aan, dat geeft altijd veel vertrouwen! Nu op naar morgen, we gaan ervoor!”

Aan de eenzame top vinden we nog altijd de Chinees Alex Hua Tian en zijn Hannoveraan Don Geniro (v. Don Kennedy) met wie hij aan de leiding blijft staan na de dressuur met een totaal van 37.30 strafpunten. Op de derde plaats is het de Australiër Christopher Burton met Quality Purdey die zijn uiterste best zal doen om zijn positie te verbeteren. Met een mooi dressuur totaal van 39.30 strafpunten is hij zeker een van de kanshebbers om op het podium te eindigen. Maar ook tweevoudig Boekelo winnares Julia Mesteren (GER) zal haar zinnen zetten op het podium. Met haar Grand Prix IWEST staat ze momenteel op een vierde plaats met 39.60 strafpunten. Ook Tim Price weet zich in de top vijf te rijden. Met zijn Twents gefokte Cekatinka (v. King Kolibri) van Stal Greve staat hij met 39.70 strafpunten op een vijfde plaats.

De belgische ruiters staan allemaal dicht bij elkaar. Joris Vanspringel staat op een 37e plaats met Imperial van de Holtakkers met 46.40 strafpunten, gevolgd door een 39e plaats van Lara de Liedekerke meier met Averouge des Quatre Chenes met 46.60 strafpunten en Giel Vanhouche staat met 47.40 strafpunten met zijn Azrael op een 44e plaats.

 

Klik hier voor alle resultaten