Ingrid Klimke en Weisse Duene gouden duo op WK zevenjarigen

Ingrid Klimke en Weisse Duene gouden duo op WK zevenjarigen
Het is Ingrid Klimke die aan de leiding wist te blijven vandaag met haar Weisse Duene in het WK voor de zevenjarige eventingpaarden. De Duitse amazone lijkt een zeer talentvol paard te hebben in deze Duene met zowel een foutloze cross als een foutloos springconcours en een nette dressuurproef. Het allround zijn lijkt dus goed onder knie en met een score van 36.9 strafpunten blijven ze ruimschoots voor in het klassement.

De Britse Pippa Funnel en haar Billy Walk On kregen in het springconcours 8 strafpunten tegen toen er twee balken op de grond vielen. Zij eindigden op het zilver met een totaal van 47.0 strafpunten. De Nieuw-Zeelandse Jonelle Price wist wel foutloos te blijven met haar Cooley Showtime en finishte met een totaal van 47.03 strafpunten op de derde plaats en nemen dus het brons mee naar huis.

Een vierde plaats was er voor de Fransman Thomas Carlile en zijn Vassily de Lassos. Ook zij finishen in 47.3 strafpunten na een foutloos springconcours. Zijn landgenoot Astier Nicolas rijdt eveneens een foutloos springconcours en eindigt met zijn Vinci de la Vigne op de vijfde plaats met ook 47.3 strafpunten.

Lara de Liederkerke-Meier en haar Jive About Wonderland eindigen op een 10e plaats. Zij kwamen met 4 strafpunten door de finish waardoor haar eindtotaal uitkwam op 52.4 strafpunten. Hugo Laschet en zijn Ichak de Monfirak eindigen op de 35e plaats, terwijl er voor Anne Sofie Coevoet en haar Chiva S Regal Z een 44e plaats is.

Klik hier voor alle resultaten



lara-de-liederkerke-jive-about-wonderland-solene-bailly