Jorinde Verwimp blijft beste Belgische in wereldranglijst

January 2, 2018

Het jaar start met weinig verrassing in de dressuur ranking. De volledige top zes blijft na de december maand ongewijzigd. Isabell Werth en Weihegold OLD blijven aan kop van de ranking. Hoewel de combinatie in december nergens aan de start verscheen bleef aan de leiding.

Sönke Rothenberger en Cosmo 59 volgen op de tweede plaats voor Werth met Emilio 107. Ook Laura Graves (Verdades), Cathrine Dufour (Atterupgaards Cassidy) en Werth met Don Johnson FRH blijven hun respectievelijke vierde, vijfde en zesde plaats behouden.

Dorothee Schneider rijdt één plekje voorwaarts naar de zevende plaats. In het zadel van Sammy Davis Jr. verzamelde Schneider de nodige punten met een overwinning in Salzburg. Ook Patrik Kittel wist enkele plaatsen vooruit te gaan. De Zweed ruilt zijn 12de plaats in voor de achtste stek. Kittel regeerde tijdens zijn eigen Dressage Masters in Stockholm in het begin van december 2017.

Helen Langehanenberg (Damsey FRH) en Therese Nilshagen (Dante Weltino OLD) vervolledigden de top tien.

Hoewel Jorinde Verwimp sterk uitblonk in Mechelen zakt ze op de nieuwe ranking naar de 32ste plaats. Verwimp blijft zo de beste Belgische dressuur amazone met Tiamo. Ook Laurence Roos (Fil Rouge) blijft sterk presteren in de top 100. Roos ruilde haar 76ste plaats in voor stek 73.

Klik hier voor de ranking