Smolders stijgt naar tweede plaats op Longines Ranking. Niels Bruynseels als beste Belg

Smolders stijgt naar tweede plaats op Longines Ranking. Niels Bruynseels als beste Belg
Het jaar start voor Harrie Smolders zoals het eindigde, met een knal. De Amerikaanse springruiter, Kent Farrington blijft zijn leiderspositie behouden op de Longines Ranking. Echter heeft Smolders in December gouden zaken gedaan. De Nederlander zit Farrington op de hielden en ruilt zijn vijfde plaats in voor de tweede plaats in de wereldranglijst.

McLain Ward zakt zo één plaatsje naar de derde stek. McLain wordt opgevolgd in de nieuwe ranking door Kevin Staut en Peder Fredricson. Ook Lorenzo de Luca weet op te klimmen, zij het dan wel beperkt. De in-België-wonende Italiaan sprong afgelopen maand naar de zesde plaats terwijl kersverse papa, Maikel van der Vleuten de zevende stek voor zich neemt.

Henrik von Eckermann komt de top tien binnen op de achtste plaats. Eric Lamaze volgt de Zweed op en blijft trouw aan zijn negende plaats. Voormalig Olympisch Kampioen, Steve Guerdat sluit de top tien af.

Niels Bruynseels haalde in Mechelen nog heel wat Longines Ranking punten op en springt zo voorbij Gregory Wathelet als beste Belg. Bruynseels ruilt zijn 17de plaats in voor de 12de stek en wordt meteen opgevolgd door landgenoot Gregory Wathelet.

Ook Pieter Devos houdt voet bij stuk in de top twintig. Devos blijft op post op de 18de stek. Jerome Guery wijkt dan weer geen plaats af van zijn 28ste stek.  Verder halen ook Olivier en Nicola Philippaerts  de top vijftig op een respectievelijke 33ste en 36ste plaats.

Beste Belgische amazone blijft Gudrun Patteet die één plaatsje omhoog gaat en momenteel de nummer 64 van de wereld is.

Klik hier voor de ranking