Deense bondscoach Rudolf Zeilinger neemt ontslag

Deense bondscoach Rudolf Zeilinger neemt ontslag
De Deense bondscoach van het dressuur Rudolf Zeilinger dient zijn ontslag in. Na de Europese Kampioenschappen volgend jaar zal er een nieuwe bondscoach aantreden. De bijna 53-jarige coach was negentien jaar lang bondscoach van de de Deense dressuur equipe.

Zeilinger zegt zelf: “Ik heb negentien fantastische jaren gehad als bondscoach van Denemarken. Ik ben erg blij dat ik deel heb uitgemaakt van de ontwikkeling van de Deense dressuur. Het was een fantastische samenwerking met de federatie en de technische staf, wat heeft geleid tot goede prestaties en een grote ontwikkeling van de Deense dressuur. Maar nu een nieuwe periode van vier jaar tot aan de Olympische Spelen in Tokio is aangebroken, vind ik dat de tijd rijp is voor een nieuwe coach om het stokje over te nemen en de ontwikkeling van de Deense dressuursport voort te zetten.”

“In de negentienjarige periode met Rudolf is het niveau en het aantal ruiters op het hoogste internationale niveau aanzienlijk toegenomen. Rudolf heeft de Deense dressuur omhoog gebracht tot een van de sterkste dressuurlanden ter wereld en hebben we medailles behaald op het Europees Kampioenschap, Wereldkampioenschap en de Olympische Spelen”, reageert de Deense federatie.

Voordat Zeilinger het Deense team coachte, was hij al bondscoach van het Amerikaanse team.