Gilles Thomas wint 2 x in Basècles

Gilles Thomas wint 2 x in Basècles
De voorlaatste manche van de 'Gouden Laars' ging afgelopen zondag door in Basècles.
Normaal gezien gaan deze wedstrijd verspreid over 2 dagen door, maar in Basècles werd er wegens het lage aantal deelnemers alles op 1 dag afgewerkt.

De overwinning in de hoogste reeks (1m40 juniors & youngriders) ging naar Nele Dewandel met 'Catho'. In een barrage met 4 wist zij 3 seconden sneller dan Brent Gaublomme (Coradina Vh Bildeken Z) de eindstreep te bereiken.  Melanie Deloof (Ultimo) & Lola De Braekeleer (Ta'or De Longpre) vervolledigden het podium.

Een reeks lager (1m30) ging de overwinning naar de huidige leider, Michiel Meskens. Deze ruiter uit Belsele reed met 'Cayenne Van De Plataan' als snelste zijn barrage rond. Op het moment dat deze merrie de overwinning vierde, behaalde haar dochter 'Fame Van De Plataan' 4 strafpunten in de barrage van de finale 1m35 op de CSI ** Zandhoven.
Eleonore Lambilliotte reed met 'Claudia K' naar een 2e plaats en ging zo Leonie Peeters van de 'Rostal' met 'Unica' vooraf.
Andere ereplaatsen waren voorbehouden voor Yentl Baert, Astrid Rooms, opnieuw Eleonore & Chloe Stampaert.

Laurent Mahieu behaalde de overwinning bij de junioren 1m20. Deze ruiter uit Passendale reed naar de overwinning met 'Dartelle van Bekenhof' onder het zadel. Wellicht was dit de laatste wedstrijd van deze combinatie samen, want Laurent heeft deze merrie te koop gezet.
Lien Van Ende eindigde met 'Donna' op de 2e plaats en met 'Whisper' op de 3e plaats.

Bij de scholieren is Gilles Thomas niet meer te stoppen nadat hij in Oostenrijk een gouden medaille wist te behalen op het EK! Sindsdien heeft hij elk weekend wel minstens één proef op zijn naam geschreven (CSN Vilvoorde & Nieuwpoort). In de proef 1m20 reed hij naar de overwinning met 'Primeval Tornado'. Louise Van Laer (Peu De Pomme) & Catherine Gochet (Accent Van 't Heuvelland) vervolledigden het podium.

Een reeks lager, scholieren 1m10 reed Gilles opnieuw naar de overwinning. Dit keer haalde hij hiervoor 'Playboy Vd Somme' van de camion. Louise Van Laer (Peu De Pomme) & Maverick Van Lent (Phellini) mochten mee het podium op.

In Basècles was er ook tijd om de 'gouden EK scholieren' in de bloemetjes te zetten. De Gouden Laars wou deze opmerkelijke prestatie niet ongemerkt laten voorbijgaan en zette, met name 4 van de 5 EK Scholieren Gilles Thomas, Leen Verwimp, Louise Van Laer, samen met de individuele starter Kimberley Lacus in de bloemetjes. De 5de Scholier Zoë Conter was er dit keer niet bij in Basècles.

Bron: Equnews
Foto's: Natasja Lenglez