Dries Dekkers moet Olivia Kinneson voor laten in Lummen

Dries Dekkers moet Olivia Kinneson voor laten in Lummen
In de volksmond wordt wel eens gezegd "de laatsten zullen de eersten zijn", en dat gezegde werd vandaag bevestigd. Op de "Longines Spring Classic of Flanders" in Lummen werd zonet de laatste 1m40-rubriek van de dag verreden. Een barrage met slechts 6 deelnemers moest uitmaken wie de snelste was.

Het zag ernaar uit dat Dries Dekkers de winnaar ging zijn, maar daar stak de Zweedse amazone Olivia Kinneson een stokje voor. Zij moest als laatste de ring in, en zette met de Zangersheide ruin Staralme Esc Z (v. Stakkato) de winnende tijd van 35:21 seconden neer.

Dries Dekkers werd zo van de 1ste plaats gestoten. Hij finishte met D&J Havanna (v. Griseldi) in 35:92 seconden, en werd zo knap 2de. Deze combinatie behaalde twee weken geleden ook al een mooie 2de plaats in de 3 ster Grote Prijs van Lummen. Voor Tom Sneppe en Giljan van de Legeweg (v. Wandor van de Mispelaere d'10) was er een 3de plaats.

Koen Verdegem zette de aller snelste tijd neer (32:13 seconden) maar kreeg met Gursa van den Dael (v. Chacco Blue) een springfout waardoor ze naar de 4de plaats tuimelden. Stefan Corten behaalde met Hascos vd Wijngaardhoeve (v. Cicero Z) een 5de plaats.

Klik hier voor de uitslag.